fbpx

Dansk Sejlunion svarer på TORM stævnekritik

Inkluder i Newsletter: Ja

Artikelindeks

Bådmagasinet har kontaktet Dansk Sejlunion med henblik på at få svar på, hvilke udvælgelseskriterier, de bruger til at fastlægge TORM stævnerne. Mikael Jeremiassen, der er kapsejladsansvarlig i unionen, har givet følgende svar:

Dansk Sejlunion lægger stor vægt på, at TORM Grandprix-stævnerne har en geografisk fordeling, der tilgodeser hele landet. En ligelig øst/vest fordeling er tilmed nedfældet i statutterne og i vejledningen bag Grandprix-stævnerne.

De syv fastlagte TORM-stævner i 2014 er fordelt med to på Sjælland, to på Fyn og tre i Jylland. Overordnet set er det en fordeling, vi kan være godt tilfredse med ud fra de geografiske kriterier.

Hvad spiller ind, når stævnerne fordeles

Set hver for sig kunne ungdoms- og juniorstævnerne i den bedste af alle verdener måske have en bedre fordeling. Her kommer vi så ind på nogle andre kriterier, som også spiller ind, når vi fordeler stævnerne.

Et af kriterierne er, at vi gerne vil tilgodese klubber, der har jubilæer og andre særlige begivenheder. Et andet kriterium er, at vi gerne vil tilgodese nye arrangørklubber – det giver flere valgmuligheder fremadrettet, hvilket vi erfaringsmæssigt kan få glæde af.

Læs også: Få datoer og steder for TORM Grandprix 2014

I 2014 har Faaborg Sejlklub 100 års jubilæum, og det er samtidig en ny arrangør. Også Horsens Sejlklub har 100 års jubilæum i 2014, derfor har vi for længe siden aftalt med Horsens, at klubben skulle have et juniorstævne.









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *