fbpx

GPS sporingsenhed opklarer indbrud hos Leif Larsen

Forbrydelser betaler sig ikke, måtte en 34 årige litausk lastbilchaffør sande, efter politiet afslørede hans lastbil fyldt med tyvekoster. Manden og mulige medgerningsmænd havde blandt andet været på spil hos Leif Larsen Marine i Svendborg natten mellem den 2. og 3. oktober. Her havde tyvene klippet hul i hegnet ind til virksomheden og stjålet flere bådmotorer og en Yamaha ATV.

motormangler

En af de både, der fik fjernet en motor hos Leif Larsen i oktober måned

Udstyret med GPS

Heldigvis var en af bådmotorerne udstyret meden Garmin GTU 10 sporingsenhed. Den pågældende bådmotor var indleveret af en kunde til reparation og service. Efterfølgende opdager kunden via en SMS, at bådmotoren har mistet sin eksterne strøm, og han spore motoren til et sted mellem Odense og Middelfart. Både Leif Larsen og kunden regnede med, at tyvene havde opdaget sporingsenheden og smidt den i en busk eller lignende.


 

"Men efter et stykke tid begynder motoren igen at flytte på sig, og så bliver det rigtig interessant. Den pågældende motor flytter sig i nærheden af Langeskov, hvor den igen holder stille", fortæller Leif Larsen til Bådmagasinet. Herefter overtog politiet opklaringsarbejdet, og de stopper efterfølgende lastbilen tæt ved den dansk/tysk grænse.

IMG 5278

Flere af motorerne er revet af med vold og har medført stor skade på båden og motoren

Opfordrer til at sikre sine værdigenstande

Leif Larsen udtaler til Bådmagasinet: "Denne forbrydelse blev kun opklaret fordi, at den ene bådmotor havde en sporingsenhed gemt. Jeg kan kun opfordre til, at man som bådejer sikrer sine værdigenstande". Leif Larsen fandt fire af sine bådmotorer i lastbilen, mens den 250 kilo tung Yamaha ATV stadig er forsvundet.

foto.JPG98

Lastbilen var fyldt med en lang række tyvekoster

Der var masser af andre stjålne genstand i lastbilen - blandt andet 25 computere, møntsamlinger, smykker og meget andet.