fbpx

Hellerup Sejlklub nu oppe på 69 medaljer

Inkluder i Newsletter: Ja

Tidligere på sæsonen var det fremme at Hellerup Sejlklub havde taget godt for sig af retterne ved diverse mesterskaber. 49 Medaljer var det blevet til, men som om det ikke var rigeligt, ja så har den hæderkronede sejlklub øget det i forvejen imponerende antal. Nu 69 medaljer, vel at mærke i indeværende sæson. Den er ganske enkelt svær at slå.

De stolte traditioner med de 12 olympiske medaljer der hænger i restauranten og en lang række af topsejlere siden tidernes morgen holdes i hævd.

Traditionen byder at bestyrelsen inviterer medaljetagerne til afriggerfest hvor resultaterne bliver fejret med deltagelse af borgmester, bestyrelse og medlemmer.

Afriggerfesten afholdes nu på lørdag, den 26. oktober og invitationerne er sendt ud. Sådan en middag er en stor udskrivning for klubben, men også en spore for nye sejlere – Der er en vis prestige i at være der, og vise at man er "Hellerupper". Der tales mere om de mesterskaber som ligger forude, end dem der ligger bag – de er jo "bare" historie.

Det er også her i Hellerup Sejlklub man finder sjælen og kernen i dansk sejlsport. Den store hal og restaurant hvor medlemmerne mødes til fester, og hvor mange har fundet deres partner, er et stort aktiv for klubben. Den tætte relation til byen hvor mange unge studerer, og den hyggelige restaurant hvor man som medlem kan få et godt måltid mad til en fornuftig penge er vigtigt. Der er mennesker hver dag, og det er kutyme at sejlere på tværs af båd klasser og alders klasser taler sammen og hjælper hinanden.


 

Hellerup ligger godt og lunt i bugten og passer så fint til vintertræning – der bliver sejlet intenst så længe der er isfrit.

De lokale- og klubkammeraterne følger sejlerne i ind og udland og er ikke sene med bemærkninger. Er det gået lidt skidt så kommer det prompte: Husk! Det er timer på vandet der tæller! Ja og så bliver der hængt i og ud.

Frivilligt arbejde er hjørnestenen og glæden ved at sejle er det det drejer sig om – Det med at vinde medaljer det kommer når man bare ikke kan lade være med at tage ud på vandet. Kan man lide at sejle og har konkurrence genet, så er Hellerup Sejlklub et godt sted at være.

Selvom Hellerup Sejlklub er kendt ude i verdenen for gode resultater ikke mindst pga Paul Elvstrøm, så er de 69 medaljer i år nok noget nær rekord i klubben, i Danmark og måske også internationalt.

Følgende tre sejlere var på skamlen hele 4 gange: Stefan Myralf, Søren Pehrsson og Jørgen Svendsen

Følgende fire sejlere var på skamlen 3 gange: Jørgen Bojsen Møller, Jacob Bojsen Møller, Frederik Lange Zafyriadis, Philipp Skafte-Holm