fbpx

Fregatten bør bevares

Inkluder i Newsletter: Ja

'Uanset hvad så skal Fregatten Jylland bevares'.

Hos Enhedslistens kulturordfører Jørgen Arbo-Bæhr herskede der ingen tvivl, da han torsdag havde afsluttet et kort besøg på og omkring det gamle orlogsskib i Ebeltoft.

Sammen med sin kone havde han lagt vejen forbi Østjylland og med en lille delegation bestående af fregatdirektør Benno Blæsild, fregatmedarbejder Søren Jacobsen og bestyrelsesformand i Den Selvejende Institution Fregatten Jylland Jørgen Brøgger, besøgt museumshallen, fregatøens værksteder, værft og kigget nærmere på skibet, som det står i tørdokken i dag.

"Jeg var her sidste gang som stor dreng, og jeg må sige, at man har udført et virkeligt flot stykke arbejde med renovering og præsentation. Og det er gjort på en måde så det også appellerer til de unge, det synes jeg er rigtig vigtigt," fortalte Arbo-Bæhr.

Han udtrykte samtidig tilfredshed med, at museet selv gør så stor en indsats for at samle midler gennem blandt andet værftets arbejde for eksterne kunder samt afholdelse af arrangementer i og omkring skibet.

"Jeg håber også, at næste års markering af 1864 kan blive et boost for fregatten," forklarede han og forudser dermed, at 150-året for den Anden Slesvigske krig kan skabe endnu mere interesse for fregatten og dens overlevelse.

"Jeg har desværre svært ved at se en fast årlig bevilling i denne finansperiode, men jeg håber og tror, at det kan lade sig gøre i næste. Vi minder tit de radikale om, at det er vigtigt at få de fornødne bevillinger til et bredt kulturliv, og fregatten er i den grad en del af vores kultur og historie, som vi ikke har råd til at miste," sagde kulturordføreren inden han drog videre mod flere kulturinstitutioner i det østjyske.









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *