fbpx

SKAT jagter bådplads-ejerne

Inkluder i Newsletter: Ja

SKAT bad i foråret Marselisborg Havns bestyrelse om at udlevere oplysninger på samtlige pladshavere. Anmodningen blev i første omgang afvist, idet den efter bestyrelsens opfattelse gik ud over, hvad SKAT har hjemmel til.

Efterfølgende konkretiserede SKAT deres anmodning med trusler om dagbøder til følge. På baggrund af den konkretiserede anmodning, vurderede bestyrelsen, at man ikke kunne nægte udlevering af oplysninger, og SKAT har derfor modtaget navne og adresser på samtlige pladshavere, som det fremgår af havnens website marselisborghavn.dk

"SKAT skal, i modsætning til politiet, ikke stille med en dommerkendelse, men kan blot på begrundet mistanke, som det hedder, kræve at få udleveret oplysninger", udtaler havnemester Thomas D. Fog til Bådmagasinet, og fortsætter: "SKAT har en mistanke om, der skulle være anvendt sorte penge til køb af båd, og så mistænker man pludselig samtlige pladsejere", og Thomas D. Fog slutter med: "Det bliver jo omvendt bevisførelse, og det er endnu et eksempel på SKATs frembrusende adfærd over for den almene borger".

Man må også forvente, at SKAT nu samkører oplysninger fra forsikringsselskaberne for at konstaterer om, hvorvidt der betales forsikringsafgift af en eventuel kaskoforsikring.

Gråspurve med kanoner

Bådmagasinet har også talt med Jesper Højenvang fra FLID (foreningen af de danske lystbådehavne, red.) som udtaler: "Det er som at skyde gråspurve med kanoner. SKAT mistænkeliggør samtlige bådejere i en havn ved at kræve samtlige oplysninger udleveret for at finde frem til de få potentielle firmaejede både. Det er en yderst ubehagelig situation for havnen at blive bedt om at udlevere sådanne personlige oplysninger om alle sine kunder".

Fem havne

Alt i alt er fem havne i Danmark blevet bedt om at udlevere oplysninger, men det har ikke været muligt at få navnene på de fem havne, dog erfarer Bådmagasinet at Rungsted Havn også er blandt de havne, der er blevet bedt om at indsende oplysninger. Til det udtaler havnemester Henrik Kristensen sig, 'af tekniske årsager har det ikke været muligt at give SKAT alle de oplysninger de ønskede, det kan vores system simpelthen ikke' slutter Henrik Kristensen. 









Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen

Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?





Udvalgte artikler *