fbpx

Latter og sam-arbejde i fokus

Inkluder i Newsletter: Ja

Latter, samarbejde og vandgang prægede Sejlklubben Neptun i Vejle jolleafdelings sidste træningsaften inden sommerferien. Sejlerne blev delt i fem hold på kryds og tværs af alder, køn og sejlerfaring, således at der på hvert hold var både piger og drenge og erfarne og mindre erfarne sejlere.

Fokus på samarbejde

Rundt på jollepladsen var der lagt flere stationer ud, som alle holdene skulle igennem. Et sted skulle der med hænderne på ryggen spises æbler, der lå i vand i et fad. Det var svært, især når der samtidig skulle grines.

æblespisning

Unge jollesejlere til sæsonafslutning

Flere stationer havde fokus på samarbejde. En opgave var at stille holdet op i den rigtige rækkefølge. Alle på hvert hold havde fået et nummer, alle havde fået bind for øjnene og nu gjaldt det om at få stillet holdet op i den rigtige rækkefølge.

bindfor

Sejlerne skulle finde den rigtige rækkefølge

Ved en anden opgave blev hvert hold placerer stående på et tæppe. Øvelsen gik herefter ud på at vende tæppet om, uden at nogen af deltagerne trådte udenfor tæppet. Det medførte mange kropsformationer og krævede stor koncentration.

tæppe

Det er sværere, end det ser ud til

Sjov jollestafet

Sidst men ikke mindst skulle der leges jollestafet. Først skulle hvert hold på tid rigge et sejl til og placere det nede ved vandet. Ved broen nede ved vandet lå der til hvert hold en urigget jolle.

sejl

Sejlet skal rigges på masten

Da alle holdene var klar på jollepladsen, blev startsignalet givet og sikke et syn, da alle sejlere kom løbende ned til vandet. Her skulle de en ad gangen sejle jollen ud til et mærke, vende om og sejle tilbage til broen. For hver runde holdet havde taget, blev der udleveret flere ting til jollen og efter sidste runde var jollen fuldt tilrigget. Nu skulle jollen kæntres, vendes og tømmes for vand og sejles ind igen. Det var op til hvert hold selv at afgøre, hvor mange sejlere der skulle være i jollen til denne sidste del af opgaven.

kæntring

Her er tre sejlere med til at kæntre en optimistjolle

Herefter var det tid til vandgang. To af klubbens unge trænere, Anne Mette og Jeppe, var blevet studenter, og det blev fejret ved, at sejlerne smed dem i vandet, og herefter var det sejlernes tur til enten selv at hoppe i vandet eller blive smidt i.

badning

Skøn afslutning på forårssæsonen

Til sidst blev alle samlet i klubhuset til hotdogs. Sejlklubben Neptun Vejle glæder sig nu til sommersejlads i uge 27, hvor de bliver over 30 sejlere samlet.