fbpx

Sejlerne skal forvente øget politikontrol til vands

Inkluder i Newsletter: Ja

De sejlende på søerne ved Randers og i Gudenåen kan se frem til en sommer, hvor Søpolitiet vil være mere synligt på vandet. Gudenåkommunerne samarbejder i år med politiet om at intensivere kontrolindsatsen til vands.

Politiet skal blandt andet stoppe fartøjer med for høj fart. Ordensmagten går ikke kun efter fartsynderne, sejlerne bliver også tjekket for redningsveste til alle om bord og dueligheds- eller speedbådbevis, hvis man sejler motorbåd.

I Københavns Havn og det Sydfynske Øhav har man også sejlende politi, der patrulerer sommeren igennem.

Hvad kontrollere Søpolitiet?

Søpolitiet fører kontrol med lystsejlere, speedbåde, vandscootere, jetski og andre fartøjer i de danske farvande. Men hvordan er reglerne lige?

  • Man skal medbringe redningsveste svarende til det antal personer, der er om bord, og de skal passe vægt og størrelsemæssigt til den enkelte. Gør man ikke det, udløser det en bøde per manglende vest. Bødens størrelse er på 600 kroner per vest.

     

  • Højeste tilladte alkoholpromille for speedbådsførere er 0,5 (Der er ingen for sejlbåde). Politiet har et alkometer med om bord og sejler sigtede personer i land, hvor en læge tager en blodprøve. For andre sejlere gælder, at de ikke må drikke mere, end at de er i stand til at føre deres fartøj på betryggende måde. Overtrædelse af alkoholpromillen kan medfører hård straf (meget høje bøder og fængsel) samt frakendelse af retten til at sejle.

     

  • Speedbådsførerende skal som et minimum have et speedbåds certifikat/kørekort.
  • Fartbegrænsningerne skal overholdes, disse variere fra område og havne.