fbpx

Rungsted Havn har fået en ny sejlklub

Inkluder i Newsletter: Ja

Rungsted Sejlklub blev stiftet den 10. marts 2013. De fire stiftere har tilsammen mere end 150 års sejlererfaring fra Rungsted Havn, hvor de alle har færdedes siden starten af 1970erne.

Formand Nicolai Møller-Andersen udtaler til Bådmagasinet: "Vi har været medlem af en seks-otte forskellige klubber på Øresundskysten, og vi har sejlet i et hav af bådklasser - nogle mere ræs end andre. De seneste fem års tid har vi talt med rigtig mange om, at der mangler en lokal sejlklub i Rungsted. Derfor har vi taget dette initiativ, der har fokus på sejlsporten. Klubben skal bygge på frivilligt arbejde, der er drevet af ildsjæle. Det er vigtigt for os at fastholde den tanke, at man i en klub hjælper hinanden".

Hvorfor har i startet denne klub?

"Vi synes, der skal meget mere fokus på lokale aktiviteter og øvrige lokale forhold. Vi ønsker os en sejlklub med fuldstændigt fokus på sejlads, frivillighed, både, børn og havn - og selvfølgelig Rungsted havn".

Ansøgt om DS medlemsskab

Rungsted Sejlklub har ansøgt Dansk Sejlunion om at blive medlem. Rungsted Sejlklub vil med DS medlemsskab signalere, at de mener det alvorligt. Det drejer sig om sejlsport og ikke om, at en gruppe mennesker skal have et sted på havnen, hvor de kan drikke øl. Nicolai Møller-Andersen udtaler: "Dan Ibsen fra Dansk Sejlunion har sagt god for vores vedtægter i nuværende udformning. Vi mangler lige lidt flere medlemmer, så kan vi optages som medlem af Dansk Sejlunion".

Det koster 200 kroner om året at være medlem af Rungsted Sejlklub. Et beløb, der er væsentlig mindre end i naboklubben KDY. Bådmagasinet spurgte Formand Nicolai Møller-Andersen om kontigentets størrelse: "Vi har ikke så mange udgifter på nuværende tidspunkt, og vi skal ikke tjene penge på at være en sejlklub - det er jo ikke en virksomhed. KDY er en fantastisk klub, der gør rigtig meget for sejlsporten. Vi synes, det er blevet lidt for meget en virksomhed og lidt for lidt en sejlklub. KDY er efter vores mening ikke en lokal klub, hvis hjerte banker ikke for de lokale sejlere. Det er den store forskel på de to klubber, og vi vil noget forskelligt - men der bør være plads til begge klubber i Rungsted".

Hvorfor skulle man vælge Rungsted Sejlklub?

"Fordi vi har det sjovere, og det har vi, fordi vi kun er der for sjov og for at sejle. Rungsted Sejlklub drives nemlig af ildsjæle. Der er fordele og ulemper ved vores koncept, men det giver uomtvisteligt en særlig stemning. Vi kalder det klubstemning".

Medlemmerne skal vise vejen

Det koster lige knap 100 kroner om året per medlem at være medlem af Dansk Sejlunion, hvilket gør, at der ikke mange penge at drive sejlklub for, når medlemsskabet til Dansk Sejlunion er betalt. Især ikke hvis man vil have et klubhus, hvor medlemmerne kan mødes, når de ikke er på vandet. "Vi har godt humøret og en stor potion gå på mod. Kontigentets størrelse må justeres hen af vejen, hvis det bliver nødvendigt. Vi håber at kunne få en lokale på havnen hen af vejen. Vi skal ikke have en store flåde af følgebåde, dommerbåd og lignende. Medlemmerne må vise, hvor klubben skal blæse hen", slutter Nicolai Møller-Andersen.

Se mere - Rungsted Sejlklub