DS' underskud: Bestyrelsens ansvar

Artikelindeks

Vi talte med formanden Hans Natorp i sidste uge, hvor Bådmagasinet som det første medie herhjemme, kunne løfte sløret for, at Dansk Sejlunion ville præsentere generalforsamlingen for et underskud på 0,7 mio kroner.

Hans Natorp forklarede til Bådmagasinets læsere, at underskuddet kunne henføres til ganske få poster. IT investeringer i et nyt medlemssystem på små 400.000 kroner og rekrutteringen af den nye Generalsekretær, Mads Kolte-Olsen, på lige godt 200.000 kroner. Det var de to hovedårsager til underskudet.

Senere er der dog dukket modstridende forklaringer op! På Dansk Sejlunions Facebook side kunne man få dage efter læse, at underskuddet skyldes flere forskellige ting! Underskuddet kan, som tidligere udtalt af Natorp til Bådmagasinet, altså ikke henføres til de to enkeltstående poster.

Læs også: Overraskende underskud i Dansk Sejlunion

Efter at have gennemgået årsrapporten og læst adskillige bestyrelsesreferater fra 2012, samt talt med et par kilder tæt på Bådmagasinet, får du her vores forklaring på – hvad der er gået galt.

En trist undskyldning

Bådmagasinet har blandt andet været i dialog med tidligere DS bestyrelsesmedlem med ansvar for økonomien Christian Lerche, der kom med denne kommentar:

"Hans Natorps forklaringer på Dansk Sejlunions store underskud viser sig, som jeg læser regnskabet, desværre ikke at være helt korrekte - og det flytter fokus fra Sejlunionens egentlige problemer", udtaler Christian Lerche til Bådmagasinet, og fortsætter - "Hans Natorp har endvidere i en pressekommentar, undskyldt ledelsens manglende reaktion med "administrationens upræcise rapportering". Det er en trist undskyldning, for de store overskridelser ligger i al væsentlighed på områder, hvor bestyrelsen selv agerer", slutter Christian LercheKapsejlads

Danmark Rundt: Frostboksen & Team fik en på opleveren

Kort nyt

Dame Award: Sailserver nomineret til eftertragtet pris

Kort nyt

Sidste udkald: For børn på fregatten Jylland 

★ Artikel

★ Maserati 150S: Født på vandet

Produktnyt

Oscar – anti-kollisions udstyr hædret ved indtog på det...

Nye både

EYotY: Hallberg Rassy stiller med stærk båd

Kort nyt

Tak Michael - og naturligvis tillykke...

Udvalgte artikler *