fbpx

Danmarks maritime Hollywood ligger i Ishøj Havn

Inkluder i Newsletter: Ja

Hvad den amerikanske filmby er for spillefilm, er Ishøj havn lige nu for reklamefilm. Tempo Bådsalg lægger i disse dage lokaler og båd til en omfattende filmoptagelse, hvis handling indtil videre er en velbevaret hemmelighed. Selvom drejebogen er hemmelig, ligger det dog fast, at filmens handling udspiller sig i velhavende kredse - for båden er en 52 fods Windy Xanthos, der har en nypris på næste 10 mio. kr. Skulle nogen være interesseret, så kan filmstjernen erhverves for ca. det halve. Bådhandler Henrik Jørgensen fra Tempo Bådsalg mener ikke, at der er basis for at sætte prisen op, selvom båden nu også har status som filmstjerne.

Solen skinner indendørs

Vejret først i marts er ikke sommerligt nok til filmens handling. Derfor er den store båd placeret i én af de store haller. Hallen er varmet op til sommerlige 25° grader, og et stort antal projektører sikrer, at solen skinner, og kraftige blæsere sørger for en passende maritim brise. Selv lidt vandsprøjt fra boven er der sørget for.

lamper

Kraftige lamper sørger for sommerlyset

Mere end 25 filmfolk er impliceret i filmprojektet. Udover skuespillere er det instruktøren, fotografer, stylister, lys- og lydfolk og flere endnu, der sørger for at alt klapper. Udenfor hallen holder en 4-akslet mobil redigeringssuite næsten lige så lang som motorbåden indenfor samt adskillige varevogne i overstørrelse. Det ligner Hollywood, men det er Ishøj Havn.

En filmstjerne til det internationale publikum

Et kig rundt på Tempo Bådsalgs kajanlæg viser, at der er flere både, der kunne have været stand-in for den aktuelle filmstjerne. Henrik Jørgensen fortæller: "Den slags både ofte bliver solgt til udlandet. Beslutter man sig for, at man vil have en båd i den størrelse, er der ofte lang ventetid på en ny. Derfor vælger mange den brugte, der er nærmest på det internationale marked. De er som regel i vældig god stand, selvom de har flere år bag sig, fordi der ofte er folk ansat til at passe og vedligeholde dem". Er man nysgerrig kan den store luksuriøse båd ses her.