fbpx

Vil prøve at rekonstuere Nord West & Najad

Inkluder i Newsletter: Ja

Nord West & Najad, der tidligere på ugen, blev begæret konkurs, arbejder ihærdigt på at fremskaffe kapital til at fortsætte selskabet. Det var netop mangel på kontanter, der førte til, at virksomheden blev begæret konkurs af en ukendt kreditor. Hvis det går, som virksomhedens bestyrelse ønsker, så vil den svenske virksomhed blive rekonstrueret hurtigt. Nord West & Najad har omkring 130 ansatte, og det er uvist hvor mange af dem, der kan beholde deres job, hvis det lykkes at rekonstruere virksomheden.

Der har været store spekulationer om, hvad der skulle ske med de to både, der netop nu er udstillet på Fredericia Boat Show. Najad forhandler i Danmark, Ebbe Borg, er blevet kaldt på arbejde, og han sørger nu for at vise bådene frem på Fredericia Boat Show i weekenden.

Vil sælge værdierne

Nord West og Najad har været ramt af den generelle krise, og måske har den været ekstra hård ved de to luksus bådmærker. Der er nu udpeget en bobestyrer, Fredrik Tengström, der skal arbejde på at få solgt de værdier, der er i den konkursbegærede virksomhed. Bobestyreren regner med, at arbejdet kommet til at tage par måneder, inden der er en reel afklaring af boet. Allerhelst vil bobestyreren sælge virksomheden samlet.

Nord West & Najad har i de senere år solgt omkring 40 både om året til en gennemsnitspris på 6-7 millioner svenske kroner.