fbpx

Svenske Björn Hansen levede op til favorit-værdigheden

Inkluder i Newsletter: Ja

Artikelindeks

Det var på ingen måde en gentagelse af de klassiske Danish Open før finanskrise, men tiden er en anden, og 2012 udgaven giver næppe livstruende økonomiske tømmermænd til KDY?

Der skete en masse på havnen i Skovshoved, især om søndagen hvor der var rigtig mange tilskuere på "lægterne". Finalerne blev afviklet tæt på land mens der var rig mulighed for at få sig en is eller en øl – sidstnævnte til kun 20 kr. Om der var skubbet en eller flere millioner kroner i projektet, havde der ikke været mange flere tilskuere til stede.

Det trofaste publikum måtte indrette sig på, at vinden drillede i de indledende sejladser. Sejladserne måtte sejles ude midt på Øresund, grundet den rigtig dårlige vejrudsigt, hvor vinden sprang 180 grader. Der gjaldt det om at få sorteret bukkene fra fårene, og gøre klar til søndagens finaler.

Lørdag var der gallamiddag, i det der i forrige uge var Knarr Landsbyen, et flot arrangement styret af frivillige glade sejlere. Projektleder fra KDY Dorte Mølgaard skal have stor ros, for at tage en stendød aktivitet, fyldt med økonomiske skeletter, ryste den og give den nyt liv på de vilkår økonomien giver i 2012.

Hele holdet omkring årets Danish Open, skal have ros. For sikkert, ganske få penge, havde de sammen fået stablet et solidt stævne på bordet. Selv gode gamle "Gorm" var hevet ud af mølposen og klar til at kommenterer finalesejladserne om søndagen.

Sportsligt har det nok været en omgang let træning for svenske Björn Hansen, der ligger nr. to på verdensranglisten, og aktuel nr. et på Match Race Tour, men det sympatiske er, at Björn bakker om omkring KDY, og deres ønske om at begynde forfra med Danish Open. De 15.000 kr. berettiger ikke megen sejlads, for det dansk/svenske hold der har stjernestatus ude i verden.

I debatten på artiklen: "Aschenbrenner direkte videre til semifinalen", som redaktøren klogelig lukkede, da den løb af sporet, var der i begyndelsen flere som argumenterede for at Danish Open var en død sild, hvis ikke KDY kunne genskabe fordums gigantaktiviteter. Det er noget sludder - venner, for hvor mange bliver slået tilbage til start i det gode brætspil Matador, for herefter at farer ind på Rådhuspladsen for at købe vildt ind? Sidst nogle forsøgte i dansk sejlsport, var de ved at køre den royale klub i sænk, ja tæt på økonomisk ruin.

Danish Open er en vigtig aktivitet for KDY, en vigtig sejlads for dansk sejlsports position på verdenskortet. Men fordum fejltagelser er det befriende at se, ikke bliver gentaget. Vi har brug for dette udstillingsvindue, så de mange unge talenter har muligheden for at profilerer sig.

Forhåbentligt vil Danish Open 2012 i Skovshoved være startskuddet til, at KDY igen om nogle år lægger vand til verdens bedste match race stævne, både for sejlere og tilskuere. Men også i et økonomisk levedygtigt fora.

Se dejlige fotos fra Per Heegaard på næste side




Seneste nyheder





Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *