fbpx

Fine danske resultater fra Junior-NM i Finland

Inkluder i Newsletter: Ja

Mathias Svendsen, KDY, blev Danmarksmester i Optimistjolle for to uger siden, nu ligger han 13 til Nordisk Juniormesterskab i Zoom-8 jolle.

            Efter seks gennemførte sejladser er der udsigt til mange medaljer til de unge danske sejlere, som deltager i de nordiske juniormesterskaber i Åbo, Finland. <br />


Hos pigerne i Zoom-8 klassen ligger tre jyske piger i front, Henriette Frislev og Sarah Holm Jacobsen, begge fra Egå og Mia Ipsen fra Vejle. Henriette Frislev har sejlet meget suverænt og har hele fem førstepladser, og en fjerde, som må kastes væk.

Hos Zoom-drengene ligger en nordmand i top, men kun et point efter kommer Kristian Kirketerp også fra Egå og Christian Stemann Andersen fra Kerteminde begge med 25 point. Det skal bemærkes, at unge Mathias Svendsen fra KDY, som for to uger siden blev overlegen Danmarksmester i Optimistjolle i Egå, her i Åbo er skiftet til Zoom-8 jolle og ligger på 13 pladsen efter seks sejladser. Der deltager 43 drenge og 24 piger i Zoom-8 joller

Hos drengene i Optimist-joller er der dansk føring med Balder Tobiasen fra Kerteminde med 19 point og Niclas Olrik fra Thurø med 34 point på 2. pladsen. Svenskeren Oskar Häger ligger tre med 36 point og Chstian Rohde er med to dårlige sejladser i går rykket ned på 4. pladsen.

Hos Optimist-jolle-pigerne er der svenskere, Ana Hagberg og Lina Nilsson på de to første pladser med 24 og 38 point. Lærke Buhl-Hansen fra Århus ligger til bronze med 41 point og Julie Kold fra Kerteminde og Frederikke Graversen deler 5. pladsen med hver 50 point.

I Europa-jolle-klassen er der overlegen dansk føring hos drengene med tre danskere, Michael Hansen, Fs 11 point, Marc Pedersen Hsh 14 point og Emil Børresen, Vejle 23 point. En 4. dansker , Jeppe Bregendahl, ligger på 8. pladsen med 49 point. Hans storesøster vandt i sidste uge sølv i Verdensmesterskaberne for Europa-joller i Skovshoved.

Også hos pigerne i E-jollerne ligger der danskere helt fremme. Den svenske pige Josefin Olsson fører, men kun et point foran Katrine Andersen, Fs, der ligger a point med en anden svensker, 14 point. Louise Christensen, Js ligger fire med 17 point, og så er der et stort spring i pointene ned til nummer fem, der har 31 point.

E-joller sejler de sidste sejladser i dag, mens Optimisterne og Zoom-8 klasserne først kan uddele medaljer på søndag.










★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *