fbpx

Sørøveri i københavnsk lystbådehavn

Inkluder i Newsletter: Ja

Den hollandske båd blev udsat for pirater, da den lå uden på den store motorbåd Tubby, ligesom den tyske sejlbåd på billedet.

             De kom fra søsiden i en jolle med påhængsmotor. Et vidne siger fire mand – et andet siger seks mand. Klokken var mellem fire og fem søndag morgen og det fandt sted i den  ellers meget idylliske Wilders Plads Marina.<br />


En hollandsk sejler, hvis båd lå fortøjet uden på havnekaptajn Gorm Haraldsteds båd, vågnede ved motorstøj og bumpen mod fribordet. Da han kom ud i cockpittet, så han fire mand i en lille motordrevet jolle trække af sted med hans lille, nye Zodiac gummibåd, der er udstyret med en firehestes påhængsmotor. Zodiac’en havde ligget fortøjet til den hollandske turbåd.


"Hidtil har vi været forskånet fra kriminalitet her i marinaen", siger Gorm Haraldsted.

            <br />

Fra cockpittet kunne hollænderen se, hvordan nogle af mændene i jollen nu var begyndt at kravle om bord i en tysk sejlbåd, der lå fortøjet for natten længere henne ad kajen, og efter at have alarmeret politiet, løb han op på molen og råbte sørøverne an.

Ifølge havnekaptajn Gorm Haraldsted var den tyske lystsejler i mellemtiden også vågnet, og mændene i båden tog flugten af vandvejen. Men da den tyske og hollandske sejler gav sig til at løbe hen ad kajen efter båden, blev de mødt af pistolskud, hvorefter de klogelig opgav forfølgelsen.

Kort tid efter ankom politiet, og i patruljevognen kørte de to udenlandske sejlere rundt i havnekvarteret på Christians Havn. Her lykkedes det at få øje på den stjålne Zodiac gummibåd, og senere fandt man også den båd, som sørøverne havde brugt fortøjet ved Ovengadeovenvande. Men sørøverne selv var der ingen spor af.

”Det er utroligt trist, at vi skal opleve den slags her i vores dejlige marina”, siger havnekaptajnen Gorm Haraldsted.


Her blev den stjålne Zodiac fundet af politiet nogle timer senere

            <br />

I weekenden var der flere indbrud i fartøjer i både Tuborg, Hellerup og Skovhoved Havn. Politiet undersøger om der er forbindelse mellem sørøveriet på Christianshavn og de mange indbrud i lystbådehavnene.

Det hører med til historien, at hvis tyvene var gået om bord i bådene fra landsiden, havde der været tale om indbrudstyveri, og efter brug af skydevåben, røveri. Men i og med at de er kommet sejlende til og fra gerningsstedet tales der om sørøveri og pirater.