fbpx

Hval i Køge Bugt

Inkluder i Newsletter: Ja

Køge Bugs nye attraktion fotograferet af Bøje Magnussen.

            <br />

Hvis du under sejlads gennem Køge Bugt – måske i nærligende farvande som Øresund og Fakse Bugt – skulle blive forbisejlet af en over 10 meter lang hval, så behøver det ikke være solstik du lider af.

Siden i fredags er der blevet observeret en stor hval – vistnok en Finhval, der er den næststørste hval art i verden set et par hundrede meter ude i vandet ud for Greve, Mosede, Hundige og Vallensbæk.

Tættest på det store dyr var ifølge Berlingske Tidende ægteparret Irene Munck og Ove Brandt fra Kalslunde, der lå for anker i deres motorbåd ud for Greve Centervej i lørdags.

”Vi havde lige været i vandet og var på vej op ad badestigen, da vi hørte et stort prust, næsten som fra en hest, 10-15 meter fra os,” siger Ove Brandt til Berlingske Tidende.
”Vi kunne ikke se hovedet eller halen, men vi kunne se seks meter af ryggen, og derfor skønner vi at den var ti meter lang. Den viste sin rygfinne tre-fire gange på først den ene side, så den anden side af vores båd og ud fra finnens form og farve tror vi det var en fin- eller vågehval,” fortæller Ove Brandt, som med sin kone havde selskab af hvalen i et kvarters tid.

Også Asbjørn Kehlet har set hvalen. Han har tirsdag morgen sendt en mail til redaktionen på Københavns Radio med billeder af hvalen. ”Det var en vild surrealistisk oplevelse at se sådan et stort dyr i Køge Bugt så tæt på land. Der blev gættet på både haj og marsvin, før det gik op for os, at det var en hval længere end min båd på 30 fod,” skriver han til radiostationen











World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk bræt ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...





Udvalgte artikler *