fbpx

Nyt dansk topresultat i CB66 klassen.

Inkluder i Newsletter: Ja

Hård fight i tætte hurtige mærkerundinger i CB66-klassen

             Teamet var til stævnet forstærket med Peder Rønholt som rorsmand, og med en stabil stærk serie var teamet fra starten med hvor det var sjovt. Men den samle-de sejr glippede dog pga. af en ærgerlig dom for tyvstart i 5. sejlads. En afgørelse som Peder Rønholt var stærkt uenig i. <br />


”Det er blevet til mange tyvstarter gennem tiden, men at man kan blive OCS som eneste båd i sejladsen, når der nærmest ligger en anden båd på toppen i start-skuddet…det er mig ubegribeligt. Der blev protesteret mod afgørelsen, men dommerne var ligeså sikre i deres sag som vi, og der var ingen chance for at blive genindsat i sejladsen, og vi byttede dermed en 2. plads til en OCS i dén sej-lads”,m siger Peder Rønholt, der sejler sammen med Mikkel West-Nielsen og Karsten Normand Sørensen.


Dette var det andet i rækken af LandRoverCup stævner, og det blev afviklet i Ly-sekil ca. 100 km nord for Göteborg. Banerne var lagt tæt inde under land for at være publikumsvenligt, og der blev afviklet 10 sejladser af ca. en halv times va-righed. Lørdag bød på 3-5 m/s på korte baner med 3 omgange, mens søndagen bød på lidt mere vind 5-7 m/ s og retningen gav mulighed for lidt længere baner, derfor med 2 omgange.


Team Christiansen & Essenbæk i Lysekil. Fra venstre Peder Rønholt, Mikkel West-Nielsen og Karsten Normand Sørensen.

            <br />

CB66 klassen er på bare ét år blevet stor i Sverige, og den bør være spændende også for flere danske sejlere. Båden er sjov og udfordrende at sejle, der er et stort format på stævnerne og prisen for båden er særdeles attraktiv.

Ved det første LRC stævne i Mamø vandt en dansk besætning, og igen ved dette stævne er en dansk båd helt fremme. Hvordan går det til næste LRC stævne i Marstrand d. 29.-30. juli? Springer der endnu en dansk besætning ind fra side-linien, som kan drille de svenske teams med kvalificeret modstand?