fbpx

Verdensmesterskab for skibshunde

Inkluder i Newsletter: Ja

Homer - en af sidste års topkandidater.

            <br />

Midt i højsæsonen for DM-er, SM-er, EM-er, VM-er og alverdens internationale sejlsportskonkurrencer, blander der sig et VM i koret, som kræver vores særlige opmærksomhed: Verdensmesterskaberne for Skibshunde.

Mesteskaberne afholdes på den amerikanske østkyst den 13. august på den store flydende bådudstilling i Maine. Alle hunde kan deltage, hvis de ikke bider, slås med andre hunde og er vandt til livet som havnehunde eller skibshunde.


Verdensmesteren 2005 med sin præmie og stolte ejer.

            <br />

VM foregår ved at skibshundene og deres ejere skal gennemløbe en forhindringsbane hvor de firbenede ubesværede og uforfærdede passere bl.a. en vippende flydebro, hoppe over en åleruse, hoppe om bord i og op af en mindre jolle, hente mærkelige objekter op fra vandet, gå frit omkring på en sejlende båd og hvad dommerkomiteen ellers kan finde på inden den 13. august. I programmet for verdensmesterskabet fremhæves det advarende, at deltagerne helt sikkert vil blive våde.


Kim vandt sidste års disciplin for hunder der kan se under vandet

            <br />

Efter prøven vil hundene deltage i en skønhedsparade, hvor både skibshunde og ejere opfordres kraftigt til at være festligt udklædt. Det er Bådmagasinets søstermagasin på US-eastcoast, Maine Boats, Homes & Harbors magazine (måske nærmere stedsøster-magasin), der arrangerer VM for skibshunde ”Boatyard Dog Trials”, og ud over en overdådig sølvpræmie, får vinder-vovsen den ære, at blive afbilledet og beskrevet i det kommende nummer af magasinet, hvor der naturligvis også er en udførlig reportage fra selve bådudstillingen.


MacMillan Tyler sidste års nummer to.

            <br />

Hvad venter de på hos Danboat og de danske bådudstillings arrangører? Her er et sejlsports-VM, som virkelig kan trække publikum til. Og hvad bilder amerikanerne sig ind, at kalde det et verdensmesteskab, når danske hunde endnu ikke har haft chancen til at være med. Vov, siger jeg bare.











Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen





Udvalgte artikler *