fbpx

Victory kom igen og tog 6. plads

Inkluder i Newsletter: Ja

Victory Challenge har ventet med at bygge deres båd for at lure de store holds design af på Team New Zealand, Prada og BMW Oracle. Foto: Oskar Kihlborg

             Det føles godt at have fået en god slutning på regattaen, siger Magnus Holmberg, holdkaptajn og rorsmand for Victory Challenge.<br />


Det svenske team med danskerne Halkier, Vang og Dolmer slog Shosholoza i to benhårde matcher og vendt 0-1 om til 2-1 i petit-finalen i division 2 i Valencia Louis Vuitton Act 12.

Dermed slutter Victory Challenge som nr. 6 blandt udfordrerne i denne forregatta inden for rammerne af den 32. America’s Cup.

Der er knap 20 måneder tilbage til udfordrerserien Louis Vuitton Cup, hvor de 11 udfordrere endeligt afgør, hvem der skal udfordre forsvareren Alinghi i America’s Cup-finalen, skriver Victorychallenge.com

Team New Zealand vandt
Forregattaens sidste matchrace er nu overstået. Emirates Team New Zealand besejrede Alinghi i finalen i Valencia Louis Vuitton Act 12. Det er sidste gang, at nogen af udfordrerne møde Alinghi i matchrace inden finalen til næste år – i Louis Vuitton Cup deltager forsvareren ikke.

Nu er 11 dage med intensive konkurrencer forbi. Det har også været den længste forregatta af dem alle, med semifinaler og finaler og petit-finaler efter round robin.

I semifinalmatcherne i division 2 tabte Victory Challenge mod Mascalzone Latino efter at have tabt starterne og kom i stedet for finale i sin division til at sejle petit-finale mod Team Shosholoza om pladserne 7 og 8.

Slog version 5-båd
"Team Shosholoza sejler med en ny båd, der en hurtigere end vores gamle SWE 63. For at kunne vinde, skal vi tage dem klart i starten og siden forsvare vores position," siger Magnus Holmberg.

Det mislykkedes i den første match i lørdag.

Søndag fik Victory Challenge sin revanche. Magnus Holmberg vandt starten med 4 sekunder i det andet race og med 26 sekunder i det tredje race.


Næste gang i april 2007
Når teamene mødes i matchrace næste gang, når Louis Vuitton Cup starter den 18. april 2007, har også Victory Challenge en ny båd.

Byggeriet begyndte for 3 uger siden i Göteborg under ledelse af Killian Bushe, som også byggede ABN AMRO’s vinderbåd i Volvo Ocean Race.

"Det har været en strategisk beslutning at bygge sent, for at indhente mest muligt af hvad andre team har gjort," siger Magnus Holmberg.

Team Shosholoza har deltaget med en båd, der er bygget til 2007 lige siden de obligatoriske forregattaer begyndte tidligere i foråret.

I acterne i maj og juni har også Emirates Team New Zealand, BMW Oracle Racing og Luna Rossa Challenge sejlet med nye både. Desafío Español har kun haft sin nye båd i den sidste akt og sluttede som nr. 5 totalt, og som nr. 4 blandt udfordrerne, før Mascalzone Latino.

Via resultatet i Valencia Louis Vuitton Act 12 bibeholder Victory Challenge sin samlede sjetteplads på ranglisten blandt udfordrerne.

Slutstilling Act 12
1 NZL 84, 12 point
2 SUI 75 11
3 USA 87 10
4 ITA 86 9
5 ESP 88 8
6 ITA 77 7
7 SWE 63 6
8 RSA 83 5
9 FRA 60 4
10 ITA 59 3
11 GER 72 2
12 CHN 79 1







http://americascup.com/en/act12/index.php?idIndex=1246&idContent=12636
http://americascup.com/en/galleries/index.php?idIndex=0&idPage=1