fbpx

Radichs debut i America's Cup-sejlads

Inkluder i Newsletter: Ja

Radich fik chancen mod Team China og udnyttede den med en sejr. Foto: Troels Lykke

            Jesper Radich sidder på sit kontor torsdag formiddag på basen i Valencia, da vi taler med den 30-årige sejler. Han er B-skipper på Desafio Espaniol og har lige været i en officiel kamp for første gang. Han blev kaldt for Young Radich på AC-radioen mod det kinesiske hold.<br />


Jesper Radich bad under et møde i holdets styregruppe før Act 12, om at få lov til at styre en sejlads mod Team China. Et hold, alle slår. Selv Jesper Bank gjorde det i går.

"Det var kanon at styre. Jeg vil gerne i kamp og få taget hul på bylden, samtidig er det også godt at jeg kan, hvis jeg før har været rigtig i kamp. For hvad hvis der nu sker noget med Karol (Jablonski, red.) Jeg styrer jo til hverdag og tæver tit Karol under træningen. Selv med den gamle båd, har jeg tævet ham forleden."

Et stressmoment ikke at være med
"Og det er et stressmoment ikke at være med i kampen. Og op til sejladsen var der ekstremt mange journalister, som stak mikrofonen frem. Jeg følte mig lidt som en Laudrup. Jeg lagde ud på spansk, for at få lidt goodwill overfor journalisterne," siger Radich og griner.

Nu skal holdet i en slags semifinale om at forsvare den 5. plads, de opnåede i den indledende Round Robin. De skal møde Gram-Hansen og Mascalzone, Victory Challenge og sydafrikanske Shosholoza.

De sidste fire og de første fire Team New Zealand, Prada, BMW Oracle og Alinghi ryger også i en semifinale i Act 12, der afgøres i weekenden.

"Vi blev nr. fem i indledende. Det er sådan lidt.., nu skal vi ud og forsvare vores femteplads. Men vi føler vi har et godt greb i forhold til de andre både," siger Radich.


Desafio Espaniol skal nu møde Shosholoza i semifinalen.

            <br />


Det blev en satans match
I dysten mod Team China siger han:

"Det blev en satans match, vinden skiftede 50 grader og var helt nede i 6-7 knobs vind. Det var en rigtig møgmatch, men vi vandt da, selvom vi ikke trak fra dem helt som vi skulle. Måske tænkte mandskabet det var min skyld."

Ja, I skulle nødig tabe til Team China.

"Uhh.., det ville være helt forfærdeligt," siger Radich.

Hvordan kørte du starten?

"Jeg havde et billede inde i hovedet af hvordan det skulle være. Halvandet minut før start placerede jeg os, hvor vi skulle være og hvor modstanderen skulle være. Det var til luv af os. Dermed tvang jeg ham til at vende, da vi havde en sikker læ på ham. Det betød at de havde to vendinger og vi havde en."

Og første opkryds?

"Det gik stille og roligt op af banen med lidt stress om bord, fordi vi ikke sejlede fra dem. Vi vendte på ham som vi skulle."


Den ny version 5-båd. Foto: Desafio Espaniol

            <br />

Er jeres nye båd hurtigere end den gamle?

"Det går meget bedre med den nye i forhold til den gamle. Vi er helt sikkert dem, som er gået mest frem. Det er jo en ny 5-generation. Den er endnu smallere end den gamle og med endnu mere power i rig og sejl. Der er lidt mere kølvægt i, så bådene kan krænge mere."

Hvor langt har I nu op til de første fire Prada, Oracle, Alinghi og Team New Zealand?

"På en god dag kan vi næsten sejle op med Prada og de andre. Bare de laver en enkelt fejl, så har vi dem," siger Radich, der måtte arbejde videre i varmen, sammen med sin holdkammerat Mikkel Røssberg, der er sikker mand om bord.

Mandskabsliste hos Desafio mod Team China:
Desafío Español 2007
Helmsman:Jesper Radich
Strategist:Luis Doreste
Tactician:John Cutler
Navigator:Matt Wachowicz
Grinder 1:Carlo Castellano
Grinder 2:Jorge Ondo
Grinder 3:Mauro Maiola
Grinder 4:Virgilio Torrecilla
Traveller:Laureano Wizner
Mainsail Trimmer:Hartwell Jordan
Trimmer Spinnaker:Marcos Iglesias
Trimmer Genoa:Mikkel Rossberg
Pit 2:Fernando Sales
Pit 1:Iñaki Martínez
Mast:Enrique Cameselle
Mid-Bow:Juan Pablo cadario
Bow:Jaime Arbones
18th Man:Javier Sánchez Ramade








http://americascup.com/en/act12/pictures/index.php?idIndex=1395
http://americascup.com/en/act12/index.php?idIndex=1246&idContent=11602
http://www.desafioespanol2007.com/multimedia_video.shtml










★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *