fbpx

Sejr til HiQ i Stockholm City Race

Inkluder i Newsletter: Ja

Med tre sejre i fire sejladser var HiQ dagens store vinder. Foto: Nokiaoopscup.com

            ”At vi vandt i dag beror på, at vi vandt tre af i alt fire starter. Vi var først afsted og kunne kontrollere gamet derfra. Vi har lært båden bedre at kende, samtidigt med at besætningen er blevet mere fasttømret”, var Klappe Nylöfs forklaring efter onsdagens sejr over Nokia Academy, TietoEnator og Audi.<br />


Efter tirsdagens vindstille Speed Race i Stockholm tog vinden til og skabte onsdag hård vind med to meter høje bølger ude ved Revengegrunden, hvor femte etapes fleet race af Nokia Oops Cup blev sejlet.

Paul Cayard med som taktiker
Klabbe Nylöf i HiQ havde en ny stjernegæst ombord, nemlig Paul Cayard, skipperen fra Volvo Ocean Race båden Pirates of the Caribbean. Cayard var på gæstevisit i Sandhamn og tilbragte onsdagen ombord på HiQ, hvor han fungerede som taktiker.

”Selvfølgeligt var det fordel at have Paul med ombord. Han er utroligt erfaren. Som person er han meget rolig og bidrog med god teamspirit, hvilket hjalp os til at bevare selvtilliden ombord.

Det er første gang, at Paul sejler trimaran, men han kom hurtigt ind i rytmen ombord”, forklarede en tilfreds Klappe Nylöf.

Nokia Academy vandt fjerde og sidste sejlads.
”Jag er ikke overrasket over at HiQ klarer det så flot. De kender deres båd til fingerspidserne og manøvrerer den utroligt flot.

Til gengæld er vi absolut ikke tilfredse med dagens præstation, men vi har lært en masse om båden. Det er første gang vi sejler banekapsejlads i så hård vind,” forklarede Frostad efter sejladsen.

Vi havde problemer i første sejlads med for stort sejlareal. Vi tog chancen og skiftede sejl inden anden start. Vi nåede ikke at blive klar til starten og kom derfor sent over startlinien.

Vi har et problemer, når det blæser hårdt på tværs. Vi har ingen balance og kan ikke hejse sejlet tilstrækkeligt højt. Spørgsmålet er bare, hvad vi skal gøre.

Vi har endnu lang vej til mål. Heldigvis gik sidste start bedre. På det tidspunkt var vinden taget lidt af, og vi havde lidt mere kontrol over båden og der var balance i båden”, slutter Frostad fra Nokia Academy.

Sort dag for TietoEnator
TietoEnator missede første start og kom dermed langt bagefter. I anden start var Thomas Johanson og Kenneth Thelen atter klar og lå i et stykke tid næsten side om side med HiQ, men formåede ikke at holde placeringen. I tredje sejlads måtte TietoEnator udgå på grund af tekniske problemer.

"Nu skal vi lade batterierne op og lære af vores erfaringer, og så skal vi opbygge en positiv stemning inden den næste delkonkurrence, som er Eurocard Gotland Rundt 2. juli", fortæller Thomas Johanson.

Resultat for Stockholm City Race, Nokia Oops Cup 2006

  1. HiQ, Klas Nylöf, 13 points (1-1-1-2)
  2. Nokia Academy, Knut Frostad, 11 points (2-2-2-1)
  3. TietoEnator Audi, Thomas Johanson, 6 points (3-3-3-3)











Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen

Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 





Udvalgte artikler *