fbpx

Først jordomsejling - nu America's Cup

Inkluder i Newsletter: Ja

Torben Grael i Göteborg forleden. Nu er han tilbage på Luna Rossa Challenge, Prada. Foto: Poul Todd

             Torben Grael har allerede fem olympiske medaljer hjemme. Senest guld i Starbåd i Athen i 2004.<br />


Derefter gjaldt det Volvo Ocean Race med et lille budget. Alligevel kom han på podiet i Göteborg forleden. Grael nåede endda at knække masten i Sydhavet. Det betød at VO 70'eren Brasil 1 blev kørt tværs gennem Australien til Melbourne.

Nu er det slut med tørkost og lange kolde sejlture på Vo 70'eren. Brasilianeren Torben Grael er nemlig med hos Prada i Valencia under Act 12.

En dyst, der ender med semifinaler og finaler i weekenden. Der skal også sejles om de sidste placeringer, så også Bank og kineserne får træning.

Bank har endnu ikke fået sin nye båd i kamp. Og på en god dag er den gamle båd lige så hurtig, som en tunet østtysk Trabant.

Kun fire nye version 5-både
Kun fire hold sejler endnu med nye version 5-både: BMW Oracle, Team New Zealand, Desafio Espaniol og Prada.

På ITA 86, Prada, har 28-årige Christian Kamp været med i fire dyster han alle har vundet. Han er således stadig ubesejret i America's Cup. Kamp var nemlig ikke med da Prada tabte til Team New Zealand.

"Så kan de lære det," siger Kamp og griner.

Torben Grael er en god fyr
Om at sejle med Torben Grael siger Kamp:

"Han er med som taktiker. Det har hele tiden været planen at Torben Grael vendte tilbage efter Volvo Ocean Race. Men han nåede kun at få to dages ferie. Torben Grael er en vellidt mand, der hvar været med på Prada de sidste to gange. Han virker som en rigtig god fyr," siger Christian Kamp, der i dag mandag har fri for sejlads.

Tirsdag og onsdag skal han og Prada møde BMW Oracle, Shosholoza og Alinghi.
"Vi er blandt de sidste fire, hvis vi slår Shosholoza," siger Kamp.


Der er sol og varme i Valencia.

            <br />

Trimmer spiler
I sejladserne har Christian Kamp ansvaret for spilertrimmet

"Vi roterer lidt rundt. Jeg trimmer læ skøde ned af bakke og tailer på kryds i vendingerne, hvor jeg også melder om tryk til genuatrimmeren," siger Christian Kamp, der har Henrik Søderlund på holdet, som North Sails designer.

Hvem klarer sig ellers godt i Valencia for tiden?

"Indtil nu er Team New Zealand ubesejret, BMW Oracle tabte til Alinghi. Men Mascalzone (med Gram-Hansen, red.) har gjort det godt, de slog franskmændene i Areva med deres gamle båd. Men jeg syntes det er flot af Jes Gram-Hansen at han efter så få måneder kan sejle lige op med dem, som kender bådene gennem mange år. Samtidig har Jes (Gram-Hansen) og Rasmus (Køstner) banket en masse matchrace ind i Mascalzone-holdet," siger Christian Kamp.

I år skal han også sejle med Morning Glory til maxi-VM på Sardinien med ejeren Hasso Platner og movistar-skipper Bouwe Bekking og BMW Oracle-sejler Jann Neergaard.

Hvordan er det at være med i Act 12?

"Det er jo fedt. Det rykker meget mere end at sejle træningssejladserne, det er der udviklingen rigtigt sker."

Hvordan går det med jeres hold?

"Vi kan nu konkurrere på lige vilkår på grund af en bedre båd, vi har udviklet os og vi er skarpere som hold."


Torben Grael skal nu hjælpe rorsmand James Spithill.

            <br />

Prada gav Bank og tyskerne en straf
Prada mødte i går United Internet Team Germany, og Bank fik lov at føre lidt, indtil de senere tabte.

"Men ved topmærket fik Bank en straf, da de vendte for tæt på os. Men det var en spændende sejlads indtil første mærke."

Hos Desafio Espaniol er trimmer Mikkel Røssberg tilfreds med deres ny båd:

"Den er bedre på alle punkter i forhold til den gamle. Men der er stadig lang vej, det tager tid at få skudt den ind. Effektivt har vi kun sejlet i få uger. Og de store hold, ser stadig stærke ud," siger Røssberg, der i denne uge skal møde Victory Challenge, + 39 og det kinesiske hold.

http://americascup.com/en/galleries/index.php?idIndex=0&idPage=1