fbpx

Sensation da svenskerne slog Alinghi

Inkluder i Newsletter: Ja

Den meget sympatiske Magnus Holmberg, der vist aldrig får stjernenykker, virkede oprigtig glad efter sejr over Alinghi.

            Svenskernes sejr over Alinghi var den hidtil største og mest uventede sejr i Valencia Louis Vuitton Act 12 inden for rammerne af den 32. America’s Cup, skriver Victorychallenge.com<br />


Victory Challenge slog Alinghi i en yderst dramatisk match, hvor America’s Cup-forsvareren aggressivt forsøgte at angribe Red Bull-båden, uden at det lykkedes. Magnus Holmberg og hans besætning fulgte op med endnu en sejr, over Team Shosholoza.

"Vi sejlede klokkeklart, begik ikke en fejltagelse, det er en fantastisk følelse," sagde holdkaptajnen og rorsmanden bagefter.

Victory Challenge blev budt velkommen som helte på vejen ind til basen. Holdet ligger nu på en foreløbig 6. plads med Team New Zealand helt i front. Bundproppen er "tyske" Bank og kineserne.

Klassisk matchracing
Skipper Magnus Holmberg:
"Det var klassisk matchracing. Med starten og med slagduellerne, hvor det lykkedes os at forsvare den fordelagtige højre side, situationerne ved rundingen af topmærket og bundgaten, vores fintegibber på lænssiden, som de faldt for. Alt fungerede perfekt."

Det var en uventet sejr og et sensationelt nederlag – for første gang nogensinde inden for rammerne af den 32. America’s Cup – Alinghi i en stærk havbrise, 14-19 knob, og ikke på grund af vindskifte i let havbrise.


Glade svenskere i Valencia. Holdet ligger på foreløbig 6. plads blandt 12 hold.

            <br />

Alinghi har kun fem tabte sejladser
Victory Challenge var overlegne i matchracing.

Ud af de 51 starter i matchracing, som Alinghi har haft, siden den 32. America’s Cup begyndte, var dette blot det 5. nederlag.

Det var en dramatisk match, hvor Victory Challenge førte med kun 16 sekunder, 6 sekunder og 6 sekunder ved rundingerne.

Mens alle ventede på, at Alinghi skulle sætte sin turbo-kraft på – som de har vist så mange gange tidligere i pressede situationer – var det i stedet for Red Bull-båden, som fik vinger, især med vinden fra agter.

Tre matcher tilbage i 12 Act
Der er tre matcher tilbage i denne act: Areva Challenge og United Internet Team på tirsdag og Desafío Español på onsdag, inden det går løs med semifinaler og finaler for samtlige hold.

Efter resultattabellen i round robin-omgang deles teamene ind i 3 divisioner, som via afsluttende knock out-serier i bedste ud af 3 fastslår det endegyldige resultat i Valencia Louis Vuitton Act 12.

Det er den sidste matchrace-act før udfordrerserien Louis Vuitton Cup næste år.

Victory Challenge kæmper for at slutte som nr. 5 i denne akt, efter topteamet Alinghi. Emirates Team New Zealand, BMW Oracle Racing og Luna Rossa.

I Louis Vuitton Cup deltager Alinghi ikke, og en fjerdeplads blandt udfordrerne i Louis Vuitton Cup skulle betyde, at de kommer til at sejle i semifinalen.

Foreløbig stilling Act 12 med 12 hold:
1 NZL 84, 8 sejre
2 SUI 75 7
2 USA 87 7
2 ITA 86 7
5 ITA 77 5
6 SWE 63 4
6 ESP 88 4
8 RSA 83 3
9 ITA 59 2
10 FRA 60 1
11 GER 72 0
11 CHN 79 0


Kasper Vang sejler med hos Victory Challenge. Han var også med da holdet var i Auckland under sidste Cup.

            <br />

Taktikere i America's Cup. Stefan Rahm, nr. to fra højre fremme, er taktikker for Magnus Holmberg. Ved siden af Henrik Blakskjær helt til højre. Blakskjær fortæller at ham og Bank taler dansk sammen, når de sejler på deres internationale tyske hold. "Det gør vi for at tingene kan ske hurtigt nok," siger Blakskjær. Ham og Bank ligger pt. sidst med kineserne. Den mest kendte taktiker i AC er Brad Butterworth. Han står på den anden side af Rahm. Kiwien Butterworth styrer tingene hos Alinghi.

            <br />


<LINK:2482:Hvem slår hvem i Act 12>

http://americascup.com/en/act12/index.php?idIndex=1246&idContent=11051










★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *