fbpx

Flot syvendeplads til Lene & Henriette


Henriette Kock og Lene Sommer blev nummer syv til EM for 470-jolle. Fotos: Per Heegaard

      Henriette Koch og Lene Sommer kan i det kommende år bryste sig af at være den syvende bedste kvindelige, europæiske besætning i 470-jollen. <br />


Den flotte placering kom i hus efter en forrygende slutspurt i den sjette og sidste kvalifikationssejlads lørdag. Her havde de to danskere ryggen mod muren, men med en tredjeplads i sejladsen sikrede de sig en plads blandt finalens ti både.

Den samlede stilling gav dem ikke mange muligheder for avancement i finalen, så danskernes fokus var i stedet på at holde den nærmeste forfølgere bag sig.

"Da der var mere tryk på styrbord fløj, var strategien at lave en sikker luv start for derefter at kunne vende fri og ud i trykket. Vi kommer godt af sted i starten, men rammer båden til læ, idet vi ruller båden i starten. Dette koster os en snurretur og sætter os langt tilbage i sejladsen.

Resten af sejladsen går med at dække israeleren, som lå 10, af. Vi slutter sejladsen som nummer ni og bevarer dermed vores niendeplads i det åbne EM", skriver Henriette og Lene i deres dagbog.

Da det er et åbent EM, er der to resultatlister for stævnet. I det åbne EM blev de som nummer ni, og i det officielle EM blev de som nummer syv, da en australier og en japaner sluttede foran dem.

Ny europamester bliver Stefanie Rothweiler og Vivien Kussatz fra Tyskland. Sylvia Vogl og Caroline Flatscher fra Østrig bliver nummer to, mens bronze går til Marina Gallego og Laia Tutzo fra Spanien. Signe Livbjerg og Rie Christiansen sluttede som nr. 26.

Slutstillingen, EM 470, damer

 1. Stefanie Rothweiler og Vivien Kussatz (GER)
 2. Sylvia Vogl og Caroline Flatscher (AUT)
 3. Marina Gallego og Laia Tutzo (SPA)
 4. Henriette Koch og Lene Sommer
 5. Signe Livbjerg og Rie Christiansen      Se den komplette resultatliste <LINK:2468:www.470euro.com/results/><a href="http://www.470euro.com/results/" target="_blank" >http://www.470euro.com/results/</a><br><br><br>