fbpx

Flot syvendeplads til Lene & Henriette

Inkluder i Newsletter: Ja

Henriette Kock og Lene Sommer blev nummer syv til EM for 470-jolle. Fotos: Per Heegaard

            Henriette Koch og Lene Sommer kan i det kommende år bryste sig af at være den syvende bedste kvindelige, europæiske besætning i 470-jollen. <br />


Den flotte placering kom i hus efter en forrygende slutspurt i den sjette og sidste kvalifikationssejlads lørdag. Her havde de to danskere ryggen mod muren, men med en tredjeplads i sejladsen sikrede de sig en plads blandt finalens ti både.

Den samlede stilling gav dem ikke mange muligheder for avancement i finalen, så danskernes fokus var i stedet på at holde den nærmeste forfølgere bag sig.

"Da der var mere tryk på styrbord fløj, var strategien at lave en sikker luv start for derefter at kunne vende fri og ud i trykket. Vi kommer godt af sted i starten, men rammer båden til læ, idet vi ruller båden i starten. Dette koster os en snurretur og sætter os langt tilbage i sejladsen.

Resten af sejladsen går med at dække israeleren, som lå 10, af. Vi slutter sejladsen som nummer ni og bevarer dermed vores niendeplads i det åbne EM", skriver Henriette og Lene i deres dagbog.

Da det er et åbent EM, er der to resultatlister for stævnet. I det åbne EM blev de som nummer ni, og i det officielle EM blev de som nummer syv, da en australier og en japaner sluttede foran dem.

Ny europamester bliver Stefanie Rothweiler og Vivien Kussatz fra Tyskland. Sylvia Vogl og Caroline Flatscher fra Østrig bliver nummer to, mens bronze går til Marina Gallego og Laia Tutzo fra Spanien. Signe Livbjerg og Rie Christiansen sluttede som nr. 26.

Slutstillingen, EM 470, damer

  1. Stefanie Rothweiler og Vivien Kussatz (GER)
  2. Sylvia Vogl og Caroline Flatscher (AUT)
  3. Marina Gallego og Laia Tutzo (SPA)
  4. Henriette Koch og Lene Sommer
  5. Signe Livbjerg og Rie Christiansen



            Se den komplette resultatliste <LINK:2468:www.470euro.com/results/><a href="http://www.470euro.com/results/" target="_blank" >http://www.470euro.com/results/</a><br><br><br>








Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *