fbpx

En lørdag med 100.000 svenskere


Piraterne på vej ind mod målstregen efter de ankom fra Rotterdam. Over 100.000 mennesker så de seks både ankomme. Fotos: Troels Lykke

      Vi ved det godt. Volvo Ocean Race er slut. Vi vil bare så gerne vise et udpluk af billederne fra en virkelig festdag på vandet.<br />


8000 småbåde på vandet og over 100.000 på klipperne og på havnen, tog imod de seks Volvo Open 70 både, der sejlede fra Rotterdam og op langs Jyllands vestkyst, forbi Skagen og ind til Göteborg.

Samlet vinder blev Abn Amro One med Mike Sanderson. Lige efter fulgte Piraterne med Cayard og derefter Brasil 1, der overraskende kom på podiet.

Det hele er slut i denne omgang, men allerede i efteråret 2008 starter Volvo Ocean Race igen og sejlerne skal forvente at komme til Kina, Singapore, Indien og Japan også. Kommer der et dansk hold med til den tid?

Vil Stig Westergaard med broderen Bjørn igen forsøge at stable et hold på benene, nu da Volvo Ocean Race bliver endnu mere kommercielt og går efter de eftertragtede markeder i Asien? Eller vil nogle andre danskere forsøge sig?

Abn Amro, den hollandske bank med 100.000 ansatte, smed 20 mio. euro til to både med mandskaber og de brugte mindst yderligere 20 mio. euro på at markedsføre deres sponsorat, fortalte en hollandsk bankdirektør til Bådmagasinet.

Banken har haft mange fusioner og de to både var med til at samle de nye kolleger. Abn Amro forventes at være med igen i Volvo Ocean Race.


De to herrer er fra Volvo. Leif Johansen er præsident fra AB Volvo. Og Frederik Arp er CEO for Volvo Car Corporation. "Vi satser på sejlsport og golf," sagde Frederik Arp. Der tilføjede: "Volvo Ocean Race er en global event der er innovativ og har eventyr. Sejladsen er en platform hvor vi møder vores kunder."

       <br />


      <br />

Glade, men våde VIP-gæster.

       <br />


       <br />

Det svenske militær og søpoliti fik fingeren af gaster på Cayards Piratbåd, når de lavede for store bølger. Militærbådene sørgede for at holde de 8000 både væk fra det amerikanske hold.

       <br />


       <br />


       <br />

Sebastien var stadig meget påvirket af ulykken 1300 sømil fra Englands kyst, fandt vi ud af da vi spurgte til sikkerheden til søs. Hans pressechef lukkede alle spørgsmål om ulykken hvor Hans Horrevoets omkom.

       <br />

Sebastien Josse, skipper på Abn 2, måtte tage mange interviews, mens kæresten til højre trippede.

       <br />


       <br />

Ved Trubadouren ud for Göteborg førte Piraterne med kun 50 meter, men de øgede distancen ind mod mållinien.

       <br />

Det mest pudsige indslag på havnen var af denne "kvinde". Vi var næsten de eneste der kiggede på. De svenskere er mærkelige.. men de kan det med jordomsejlinger. Sejladsen eksponeres lige så meget som Superbowl-finalen i USA.

       <br />

Ericsson-fans måtte vente længe. Den svenske båd blev forbi-sejlet af bundproppen Brunel på vej mod Göteborg. Men Ericsson-chef er meget, meget tilfreds med eksponeringen i Volvo Ocean Race med 1,6 mia. seere.

       <br />

Abn 2-drengene festede efter andenplads på den sidste etape. Deres sejl kommer fra North Sails i Allerød. "Henrik (Søderlund) kan det med at sy sejl," sagde den sportslige leder fra Abn Amro holdene Roy Heiner til os.

       <br />

Det billede skulle da tages.

       <br />

Brasil 1 sluttede på samlet 3.plads foran Abn Amro Two og Ericsson. Derefter fulgte sunkede movistar og Brunel, der havde en lang pause mellem Melbourne og Baltimore.

       <br />

Stævneleder Glenn Bourke taler om at Volvo Ocean Race er en diamant, der en gang imellem skal slibes. Nu skal sejladsen gå til Asien, det vestlige USA og Mellemøsten også.

       <br />

Save the Albatross. Her en i en menneskelig udgave. Over 100.000 Albatrosser dør unødvendigt, fortalte manden inden under den varme dragt. Fuglen kan blive op til 60 år. Læs mere på savethealbratross.net

       <br />

ABN 2 i mål.

       <br />


       <br />

Sådan sparker man en sejlpind på plads i 30 meters højde efter hver bomning.

      <br />
www.volvooceanrace.com
www.volvooceanrace.com/mediaplayer/index.aspx?guid=b00a797b-949a-4476-acaa-401516779766