fbpx

Danske stjerner kommer til Skovshoved


Sten Mohr er hos de dyre drenge BMW Oracle. Nu kommer Mohr tilbage og sejler Danish Open.

      Det er blot tre uger siden, at Dorte O. Jensen vandt VM i matchrace i Skovshoved. Men KDY og Royal Matchrace Center hviler ikke på laurbærrene.<br />


Allerede nu er nedtællingen i gang til det næste store stævne i Skovshoved, når Danish Open løber af stablen fra den 10.-13. august, som er en del af World Match Racing Tour, hvor den samlede vinder bliver den officielle ISAF verdensmester i matchrace.

En lang række af verdens bedste skippere vil komme til Danish Open og dyste om en præmiesum på mindst 375.000 kroner.

Hovedparten af disse skippere er i forvejen travlt optaget af at forberede sig til næste års store America`s Cup finale i Valencia.

Og det er ikke overraskende, at de bedste danske sejlere er ombord på en lang række af de udenlandske syndikater.

Både Jesper Bank fra United Team Germany – sidste års vinder af Danish Open, Jes Gram Hansen fra Mascalzone Latino og Sten Mohr fra BMW Oracle Racing vil således være på plads i Skovshoved.

Man kan blandt andet også kan møde Ian Ainslie fra Team Shosholza og forhåbentlig møder den nybagte verdensmester fra 2005/2006 Peter Gilmour også op.

Bank: Intenst i Skovshoved
For de danske sejlere er det en kærkommen lejlighed til at komme hjem og vise, hvorfor netop de er udvalgt at være med på de store millionprojekter.

”Jeg har det altid godt med at komme hjem og sejle. Danish Open er et af de stævner, som vi helt klart meget gerne kommer hjem for at sejle. Intensiteten i Skovshoved er så speciel, og den finder man ingen andre
steder. Vi sejle så tæt på land, at man næsten kan høre folk trække vejret inde i VIP-området,” siger Jesper Bank, i en af de få pauser i den daglige træning i Valencia.

”Hernede glæder vi os meget til at få udskiftet vores gamle båd med en spritny. Vi bøvler jo stadig med den gamle båd, som ingen andre ønskede at overtage frem mod næste års sejladser i Valencia. Jeg håber i hvert fald, at den nye båd vil give os væsentlig mere fart,” lyder det fra Jesper Bank, der for nylig nåede frem til finalen i et større Match Race stævne i Tyskland.

Her tabte Jesper Bank på Bodensee til verdensmesteren Peter Gilmour. Men det er ikke kun Jesper Bank, der har rigtig travlt omkring deres syndikater. Det gælder så sandelig også Sten Mohr og Jes Gram Hansen.


Mohr: Det er bare super hos BMW Oracle
”Det her er bare super, og jeg har i hvert fald ingen grund til at klage. Jeg startede jo hos det svenske syndikat, hvor jeg var i et halvt års. Det gav mig så mulighed for at komme videre til BMW Oracle Racing, og det er
virkelig et velorganiseret team.

Og hvis Danmark ikke havde satset så meget på matchrace, så ville det ikke have været ret mange danskere hernede i Valencia. Derfor ser jeg også frem til at komme hjem og sejle Danish Open,” konstaterer Sten Mohr, efter
en træningstur.


Jes Gram-Hansen er startskipper på Mascalzone Latino, hvor Rasmus Köstner tager sig af taktiken i starten.

      <br />

Gram-Hansen: Jeg får indfriet mine forventninger
Også for Jes Gram Hansen går det godt hos Mascalzone Latino.

”Jeg er både glad og tilfreds. Jeg har i hvert fald fået indfriet alle mine forventninger. Det bliver ikke mindst spændende i de kommende dage, hvor jeg
skal stå for starterne i vores træningspas. Så det bliver virkelig stort.

Der er selvfølgelig stor forskel på at sejle Danish Open i Skovshoved og så America`s Cup bådene hernede i Valencia. Jeg bruger Danish Open til at endnu flere kommer til at lære hinanden bedre at kende. Det er meget mere intenst i de mindre matchrace både i Skovshoved,” siger Jes Gram Hansen.

Der deltager i alt 12 besætninger i Skovshoved, hvor der er også er blevet
plads til Peter Wibroe fra Royal Matchrace Center.

I dag afgøres det i Skovshoved, hvem der skal have det ene wild card til Danish Open.


Jesper Bank ser frem til at se sit nye AC-fartöj. Det forstår vi (ret) godt.

      <br />Kort nyt

Så er Visens Skib tager ud på sidste turné

★ Artikel

★ Design: Hvorfor vende snuden på hovedet?

Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Kort nyt

My Song genopstået i ’ClubSwan’ sortimentet

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?