fbpx

Danskere tog r.... på svenskerne i CB66

Inkluder i Newsletter: Ja

Team BB i Malmø: Fra venstre: Stævneleder, Michael Risør, Christian Andersen og Allan Nørregaard og Landrover-mand.

            I Sverige er den relativt nye bådklasse CB66 racer på vej frem, og Landrover Sverige har arrangeret et helt nyt Cup-system, der består af fem stævner, hvoraf det sidste er en finale i Stockholm, hvor hovedpræmien er en sprit ny landrover, som (desværre) kun kan vindes af svenskere.<br />


I weekenden tog Allan Nørregård fra Kolding, Christian Andersen fra Espergærde og Michael Risør fra Vejle til Malmö for at forsøge sig til det første i rækken af stævnerne. Og det gik temmelig godt, kan vi afsløre.

Holdet går under Team BB, da den danske CB66 racer, ejes af bådebygger Anders Børresen, som har påtaget sig rollen som dansk importør.

Vi vidste jo ingenting ...
Vejle-gasten Michael Risør fortæller:
"Ingen af os havde sejlet i båden før, så det var jo noget interessant, hvordan det ville gå, og efter ankomst måtte vi lige spørge os rundt til nogle grundindstillinger på riggen osv. – bare for ikke at være helt sat af – vi vidste jo ingenting. Landrover Cup kørte også sidste år, så der var mange flotte sponsorbåde, og en del garvede svenske sejlere med."

Weekendens højtryk bød på let vind, hvilket passede besætningen fint, da holdet hurtigt fandt ud af, at sejlet bestemt ikke var nyeste model og havde en alt for stor kappe.


Den grønne båd tog røven på svenskerne. Det var første gang Team BB stillede op. Stakkels svenskere. Godt de vandt 1-0 i går aftes over Paraguay.

            <br />

Michael Risør:
"Men ikke desto mindre fandt vi os rent faktisk hurtigt tilpas i båden og med Allan Nørregård bag roret som styrmand startede vi stævnet med en prik! (1. plads, red.)
Første dag gik ganske godt, vi fik fem sejladser, og med to prikker i hus lå vi ganske godt i svinget, hvilket jo egentlig kom noget bag på os, da vi var komplet uden erfaring i båden."

"Efter vi kom ind brugte vi lidt tid på at optimere båden og indstillingerne, da vi fandt ud af, at alle havde et forstag, der var 10 cm længere end vores! Et par sjækler og så var det på plads," siger Risør.

Søndag bød på 2-4 m/sek. og den lette luft passede holdet fint. Det danske hold fik fine starter og lavede placeringenerne 1, 8, 3 og 1. Det var nok til at danskerne vandt blandt 23 både.

Stakkels svenskere
De stakkels svenskere viste nok ikke at både Christian Andersen er flere gange Snipe-danmarksmester og at Allan Nørregaard er en supertalentfuld OL-sejler, der nu går fra 49'er til Tornado. Også Michael Risør er kendt som et temmelig stort talent i det danske jollemiljø.

CB66'eren er en jollepræget kølbåd med optagelig køl og asymmetrisk spiler. Man kan være 2-4 personer i den - klassereglerne har fastsat en minimums- og maximumsvægt, så hvordan det fordeles er frit.

"Den har i øvrigt rigtig gode krydsegenskaber og er hurtigt poweret op, hvilket også gør, at den planer på læns fra 6 meter og op.
Det var vældig underholdende at sejle stævnet, og jeg tror, at vi også finder vej til de svenske vande senere på året for at se, om succesen kan gentages," siger vindergasten Risør.


23 både deltog i Malmø. Danskerne var bedst uden erfaring i båden.

            <br />


            <br />








www.cb66racer.org
www.landrovercup.se