fbpx

Als Rundt set med konkurrentens øjne

Inkluder i Newsletter: Ja

Spilersejlads set fra X-102, Team Mixtur. Bådmagasinet/Henrik Reese ligger i kølvandet. Foto: Team Mixtur

            Overalt vinderen af Als Rundt blev Johnny Jensen i Star, DEN 7908 fra Sønderborg Yachtclub med præmietiden 14 timer og 29 minutter. På andenpladsen kom Peter Beck Mikkelsen i den nye Beneteau First 34.7. Tredjepladsen gik til Jes Madsen i BB-10 meteren, DEN 87. <br />


I år deltog Bådmagasinet i Als Rundt i en Jeanneau Sun Fast 32i, sammen med den flerdobbelte verdensmester og flere gange overaltvinder af Als Rundt, Henrik Reese. Om bord var også de to vindere af en plads om bord i Bådmagasinets konkurrence.


Als Rundt i let vind. I perioder døde vinden helt. Fotos: Team Mixtur.

            <br />


Kampen imellem Bådmagasinet og Team Mixtur
Bådmagasinets Jeanneau Sun Fast 32i kom ind som nummer to i sit løb slået af en Dehler 29 fra tyskland. På tredjepladsen i løbet kom Team Mixtur i en X-102.

Under hele Als Rundt kæmpede Bådmagasinets Janneau Sun Fast 32i konstant med Team Mixtur X-102.

Om Als rundt og den indædte kamp fortæller Team Mixtur, "Starten gik klokken 10. Her var vinden stadigvæk meget svag og de foregående starter ikke ret langt fremme. Vinden stod i SØ, så der var kryds til Pøls rev".

Starten gik meget stille af med en placering midt på linien. Det var som om at der stod lidt vind når man kiggede mod Flensborg Fjord. Trods modstrøm valgte vi at slå over og sejle denne vind i møde.

Det var en taktisk god beslutning. Vinden kom til os lidt før hovedfeltet, så der var lagt op til et kanon kryds mod Pøls rev i 3 m/sek. - en vindretning og styrke som X-102’eren sejler godt i.

Team Mixtur ligger godt ved Pøls rev
Pøls rev blev rundet i en fantastisk position. Vi lå iblandt de første 15 både og med Bådmagasinet/Henrik Reese i kølvandet.

Spileren blev sat og nordpå gik det i en vind, som var tiltagene op mod 5-6 m/sek. Den tiltagende vind kom bagfra og Bådmagasinet/Henrik Reese samt mange andre både kom hurtigt nærmere.

Adskillige bomninger blev udført på vej op langs Als østkyst. Bådmagasinet/Henrik Reese pressede os kontant bagved, så det var ikke nogen specielt afslappende spilertur - men det var spændende og det er jo derfor vi sejler kapsejlads, fortæller

Team Mixtur passeres ved Tranesand
Ved Tranesand på nordsiden af Als var det slut med platlænssejlads. En spilerskæring ned mod Als Sund var startet.

Efter to sømil måtte vi se os passeret af Bådmagasinet/Henrik Reese, som håndterede båd og infight med passerende både betydeligt bedre end os på Mixtur.

Spilerne stryges og igen kommer vi op i kølvandet på konkurrenten. Hellesø klint passeres helt inde under kysten og krydset ned gennem als sund starter.


Team Mixtur's nærmeste konkurrent, Bådmagasinet/Henrik Reese i Jeanneau Sun Fast 32i.

            <br />


Mixtur sejler to grader højere end Bådmagasinet/Henrik Reese og kommer op på siden af dem, men desværre formår Henrik Reese med sit lokal kendskab at vriste sig fri af os senere på sejladsen, da vi vender væk fra ham i en skralder for at komme tilbage til Jyllandskysten.

Denne skralder fortsatte Henrik igennem for at komme tilbage til kysten på Als, som han ramte på den sydlige pynt ind til Stregsnæsvig.

Fra vores position ovre under Jylland kan vi se at han er foran og beslutter at krydse sundet for at komme over at fange ham. Vi ved, vi kan sejle fra ham på kryds, men der skal alligevel mirakler til, for der er ikke langt til mål.

Bådmagasinet går i mål fire minutter før Team Mixtur
Vi rammer ind på Als lige ved Hardeshøj Færgehavn og må konstatere, at han er to minutter foran. Om bord på Mixtur er vi enige om, at vi ikke kan nå at indhente ham på ren fart så vi lader ham sejle i håb om, at han prioriterer forkert.

Det gjorde han ikke og ved rundingsmærket Snogbækhage er han seks minutter foran. Ned mod mållinien henter vi igen svagt på ham men må indse at slaget er tabt og vi må tage til takke med en tredjeplads i løbet.



            <LINK:2454:Team Mixtur, X-102><br />

Se resultatlisten på http://www.teammixtur.dk/index.php?lng=da
http://www.alsrundt.dk/