fbpx

49erne indfriede ikke forventningerne

Inkluder i Newsletter: Ja

VM for 49er blev sejlet på Bourget-søen i de franske alper.

            Efter en række flotte præstationer i sæsonens to første olympiske regattaer, der bød på ikke færre end fem finalepladser, var der god grund til minimum at håbe på en dansk finaleplads ved dette års verdensmesterskab, der blev afviklet på Bourget-søen i de franske alper. <br />


Det lykkedes imidlertid aldrig de danske 49er-sejlere at indfri forventningerne. Bedste danske besætning blev Århus-sejlerne Jonas Warrer og Martin Kirketerp på 16. pladsen, efter at de lige netop klemte sig med i mellemrunden på yderste mandat. Næstbedste danskere blev Peter Krüger og Dennis Dengsø som nr. 26.

Godt VM for Storbritanien
Verdensmesterskabet blev vundet af Chris Draper og Simon Hiscoks fra Storbritanien, mens Athanasios Pachoumas og Athanasios Siouzios fra Grækenland sluttede som nummer to. Stevie Morrison og Ben Rohdes gjorde det til et ekstra godt britisk stævne ved at tage bronzen.

Let vind i vandhullet drillede danskerne
Let vind fra skiftende retninger gjorde VM svært. Gennem hele ugen har hele det internationalt stærkt besatte VM-felt kæmpet med næsten ingen vind, og når det endelig blæste lidt, kom vinden fra skiftende retninger.

"Det er ikke gode forhold at afholde VM under, og med den skepsis der efterhånden breder sig i klassen, især efter VM sidste år i et vandhul i Rusland, tror jeg, at det varer et stykke tid før der bliver sejlet et internationalt mesterskab under så dårlige forhold igen," kommenterer Peter Hansen de sidste to års valg af VM-område.

Dette er et synspunkt, der støttes af holdkammeraten Martin Kirketerp: "Den generelle holdning hos sejlerne er at vi aldrig mere skal sejle VM et så åndsvagt sted. Ugen op til stævnet blæste det 12 m/s det meste af tiden, og det var vist ikke sket i flere år. De lokale siger, at søen er, som vi så den ved dette VM. Altså ingen vind!Vi håber fremover at vi skal sejle steder der egner sig til at afholde et VM."

Uddrag af resultatlisten:

  1. DRAPER Chris/ HISCOKS Simon (GBR), 31 p.
  2. PACHOUMAS Athanasios/ SIOUZIOS Athanasios (GRE), 36 p.
  3. MORRISON Stevie/ RHODES Ben (GBR), 43 p.
  4. WARRER Jonas/ KIRKETERP Martin (DEN), 97 p.
  5. KRÜGER Peter/ DENGSØ Dennis (DEN), 72 p.
  6. HANSEN Peter/ HANSEN Søren (DEN), 87 p.
  7. ANDERSEN Uffe/ KRISTENSEN Søren (DEN), 133 p.
  8. HØG Jesper/ AGGERBO Mathias (DEN), 144 p.
  9. KNUDSEN Claus/ BECKET Thomas (DEN), 104 p.


    Jonas Warrer og Martin Kirketerp fra Århus blev bedste danske team. Foto: Dansk Sejlunion/ Mick Anderson

            <br />




            <LINK:2450:http://www.cnva.com/world49er/><br />


    Kommentar fra læserne:

    - Hvor er det dog skuffede at læse de danske 49´er sejleres ”tude-fjæs” forklaringer. Sandheden er jo, at vil man være blandt de bedste i verden, så skal man kunne klare alle vindforhold, og ikke kun evne stabil vind fra nordvest med tydelige vindspring.

    Sandheden er jo også, at Englænderne igen, igen viser deres styrke, selvom de jo også sejlede i det håbløse vandhul……. Hvorfor er det altid at danskerne har de dårlige undskyldninger parat, i stedet for at tage hatten af overfor englænderne, og spørge – hvad er det så lige præcis vi gør forkert, siden vi aldrig rigtig kan når det gælder.

    49´erne har været med i toppen af poppen længe, men uden de rigtige resultater når det gælder – er det ”den danske godt-nok mentalitet” der slår igennem, eller mangler vi teknisk, taktisk og strategisk nogle meter.

    Med sejlerhilsen
    Anonym (redak. bekendt.)


    - Jeg forstår ikke de udtalelser der kommer fra danske 49er sejlere efter VM. Hvor er det tarveligt at bortforklare skuffende resultater med de forhold der blev sejlet under. Vanskelige forhold er jo kræs for de dygtige. Det er altid de samme der er ”heldige” når vinden en vanskelig. Det burde danske elitesejlere have lært.<br /> <br /> Måske var konkurrenterne lidt bedre forberedt til disse forhold. <br /> Min kommentar til de danske 49er sejlere:
    Se det i øjnene. Find et sted med svag skiftende vind og træn til I har lært det. Så er I med garanti mere ”heldige” næste gang !

    Den besætning vi skal sende til OL i Kina skal kunne magte vanskelige forhold. Her må I ikke forvente 8 sekundmeter stabil østenvind…….

    Sejlerhilsen
    Per Jørgensen
    Folkebådssejler, Kolding
    http://www.cnva.com/world49er/










★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *