fbpx

HiQ vandt Faerder Race med to minutter

Inkluder i Newsletter: Ja

HiQ vinder Faerder Race i Nokia Oops Cup 2006. Foto: Hans Berggren

            Da tågen lagde sig over bådene i løbet af natten, kunne Klas Nylöf og hans besætning på HiQ tage sejren i anden runde af Nokia Oops Cup 2006, Faerder Race. <br />


”Det føles jo ekstra fedt at få lov til at slå Knut Frostad på hans hjemmebane”, udtalte Klabbe Nylöf efter at være kommet i mål.

De tre trimaraner i landskampen Nokia Oops Cup 2006 udkæmper en hård landskamp mellem Sverige, Norge og Finland. Nokia Academy tog føringen i den første af i alt elleve delsejladser. Men den svenske båd HiQ udlignede stillingen efter de 210 tilbagelagte sømil mellem Oslo, Skagen og Horten i den anden delsejlads.


Starten på Faerder Race i Oslo. Fotos: Hans Berggren

            <br />


Norske Nokia Academy forsøgte at angribe i starten af Faerders Race, men HiQ slap aldrig Knut Frostad af sigte og lige før mørket sænkede sig, begyndte Klabbes besætning at udmatte Nokia Academy i adskillige dueller.

”Vi ville se om de fulgte vores rute eller valgte deres egen vej”, sagde Klabbe Nylöf, som dog måtte sande at de to både var uadskillelige.

I ly af tågen og nattens mørke overlistede han siden nordmanden med en taktisk finte. For pludselig forsvandt HiQ ind mod kysten og væk fra Knut Frostad og Nokia Academy – endda uden at de kunne se tricket. På den måde overtog den svenske båd føringen, som Nokia ellers havde siddet på siden starten.

”Da vi kom ud af tågen førte vi med næsten to sømil, fortalte en storsmilende og stolt” Klabbe Nylöf.

Klabbe og hans team beholdt siden føringen helt til målstregen i Horten, og krydsede målstregen kl.14.20,50 – efter 26 timers sejlads og blot to minutter foran Nokia Academy og Knut Frostad.

”Det var virkelig en god og sej kamp med Klabbe, og vi troede faktisk at vi kunne tage sejren. Men vi tabte dem af syne og mistede kontakt med dem inde i tågen, og det resulterede desværre i, at da vi kom ud igen, så var de foran os. Men at vinde med to minutter ud af 26 timer, det er virkelig tight”, siger Knut Frostad, som ikke fik sat nogen ny hastighedsrekord i den lette vind.

”Det er selvfølgelig surt at tabe på hjemmebane, men jeg er tilfreds med sejladsen, vi så at vi kunne sejle lige op med HiQ i let vind og lå faktisk 3-4 sømil foran, da vi var ved Skagen. I morgen er det vores tur”, fortsatte Knut.

Natten har været spændende og budt på overraskelser for alle – ikke mindst med skiftende og lette vinde, men til tider også med havblik. Vid Faerder Fyr rykkede bådene sig blot med 1 knop uden vind. Bag vinderbådene har TietoEnator Audi under hele løbet kæmpet for at få kontakt, men klokken 16 var båden endnu ikke kommet i mål.
”Vi valgte en anden vej i går aftes. Men det viste sig at være den forkerte vej, for der var ikke nogen vind at finde”, fortalte skipper Thomas Johanson. Men vi kommer igen, for vi har en suveræn besætning og en båd, som går forrygende i hård vind.


Team Nokia Academy med HiQ Sailing Team i baggrunden

            <br />


Den tredje delsejlads i Nokia Oops Cup 2006 er en havkapsejlads fra Horten i Norge til Göteborg i Sverige, som startede søndag kl. 19.00. Bådene vurderes at være i mål ved Älvsborgs fæstning i Göteborgs havn sent på formiddagen mandag den 12. juni. På onsdag udspiller den fjerde delsejlads sig – et City Race midt i Göteborgs havn.

Resultat:

  1. Klas Nylöf, HiQ Sailing Team, Sverige
  2. Knut Frostad, Team Nokia Academy, Norge
  3. Thomas Johanson, TietoEnator Academy, Finland

    Foreløbig stilling i Nokia Oops Cup 2006 efter to delsejladser:
  4. HiQ, 5
  5. Nokia Academy, 5
  6. TietoEnator Audi, 2



            <br />

    <LINK:2448:http://www.nokiaoopscup.com/>http://www.nokiaoopscup.com/