Europamesterskaberne for RS:X sejlere


I ugen op til EM i Tyrkiet har sejlerne trænet i Alicante sammen med landstræner Jacob Holst. Fotos: Moses Løvstad

      I dag starter europamesterskaberne for RS:X sejlere i Tyrkiet. Det er bare anden gang at der afholdes EM på det nye olympiske RS:X-bræt. <br />


98 herrer og 40 damer fra hele verden stiller til start. Både medaljetagerne fra OL i Athen og tidens bedste professionelle Formula windsurfere er med i det stjernespækkede felt.

Danmark stiller med tre herrer og én dame:
Jesper Vesterstrøm, Furesøbad Windsurfing Klub
Moses Løvstad, Hellerup Sejlklub
Jonas Kældsø
Betina Honoré

Største danske forventninger er der til Jesper Vesterstrøm, der kommer med en frisk EM-bronze på det ikke-olympiske Formula-bræt i bagagen. Han er dog ikke meget for at sætte sig selv blandt medaljekandidaterne.

"Det er rigtigt svært for mig at sige noget om, hvor jeg ligger henne i feltet, for det kommer meget til at afhænge af vinden. De sidste par stævner på RS:X har vist, at jeg er med fremme, når det blæser, men jeg mangler noget i at hænge med i let vind," siger den danske windsurfer.

Med undtagelse af Jesper Vesterstrøm er de danske sejlere dog primært med for at teste formen og få inspiration til træningen fremover.

Banen ligger tæt under land og der er meget springende vind. Vejrudsigten er svær at tyde, men det tegner til fladt vand og blæsevejr.

Strategien for de kommende par dage er blevet overvejet nøje. "Starterne kommer ikke til at blive afgørende ved dette stævne, men det bliver til gengæld taktikken og det at ramme rigtigt på vindspringene hver gang. Så et vågent og lidt held kommer til at betyde alt", vurderer Jesper Vesterstrøm.

Jonas Kældsø overrasker alle i testsejladsen
Det danske hold har trænet intensivt de sidste par dage i Alicante i Tyrkiet, så de har så småt vænnet sig til forholdene. I fredagens ”Practice Race” overraskede Jonas Kældsø alt og alle, da han rundede topmærket halvandet minut foran nummer to.


Moses Løvstad under træning op til EM

      <br />Landsholdstræner Jacob Holst er med i Alicante, Tyrkiet for at assistere sejlerne.

      <br />
      <LINK:2442:www.rsxeuropeans.com><br />

www.rsxeuropeans.com
www.jonaskaeldso.com
www.moseslovstad.com