Dorte O.: OL-sejlere værdsættes ikke nok

Dorte, er OL-sejlads fremover udelukket fra din side?

”Beijing i 2008 er kørt. Det er alt for sent, hvis man skal lave nogle resultater. Men tingene skal også hænge sammen rent økonomisk. OL-sejlads er ikke en levevej. Hvis det var det, kunne man træffe et valg.

Når man først har prøvet at sove bag i bilen under mange OL-sejladser, så stiller man større krav fremover. Det er for lidt anerkendt fra samfundets side, at være OL-sejler.

OL-sejlere bruger sindsygt mange timer på deres sport så de rammes på økonomien. Måske skulle man statsansætte OL-sportsfolk, eller give sejlere bedre vilkår. Hvorfor skal OL-sejlere fx betale 50 procent i skat af deres SU.”

Drømmer du stadig om at komme til America’s Cup?

”Nu vil jeg nok tænke en ekstra gang over det, hvis nogen spurgte mig. Men der kommer jo ikke et tilbud. Og realistisk set, så er America's Cup vel nok ved at være kørt.

Jeg er for gammel. Og jeg vil ikke gøre det, bare for at gøre det, hvis fx et kvindehold tilbyder mig en plads. Nogen siger det bare handler om at være med, gu fanden gør det da ej, man skal vinde,” siger Dorte O. Jensen til Bådmagasinet.


34-årige Dorte O. Jensen danner par med motorkøreren Anders. De bor med 1-årige Mathilde på Sydfyn, Oure.

            <br />