Luksusyacht med eksperimentalrig


Den 287 fods Maltese Falcon har tre kulfibermaster og DynaRig.

      Det har taget syv år at bygge den 287 fods Maltese Falcon. Ud over størrelsen er det især riggen der gør denne luksusyacht til noget helt specialt. Maltese Falcon er den første båd der er bygget med DynaRig. Riggen består af tre fritstående kulfibermaster som kan rotere.<br />


Det var med stor spænding at båden torsdag blev testsejlet i farvandet ud for Istanbul i Tyrkiet. Ombord var ikke mindre end 85 personer – primært fagpersoner der nøje holdt øje med den nye super yachts performance.

”Alt gik som forventet”, fortæller Tom Perkins. Riggen artede sig som den skulle og der var ingen ubehagelige overraskelser. Riggen er mere eller mindre selvstyrende og stagvendte på bare halvandet minut i både let og frisk vind efter der var blevet "trykket" på knappen.

Ejeren af Maltese Falcon er den amerikanske forretningsmand og forfatter Tom Perkins, der nu truer med at skive sin anden skønlitterære bog i studerekammeret ombord.

Læs mere om sejl-aerodynamik og den specielle Dynarig i rapporten fra Stanford University på


Riggen består af tre fritstående kulfibermaster på 53 meter der kan rotere.

      <a href="http://syr.stanford.edu/HISWA_Tyler_2002.pdf" target="_blank" >http://syr.stanford.edu/HISWA_Tyler_2002.pdf</a><br><br><br>