Kun én 49er videre ved VM


Mærkerunding ved VM for 49er på "Tryllesøen". Foto: Fançois Gravier, Club Nautique Voile Aix les Bains

      Det blev endnu en dag med meget specielle og uforudsigelige vindforhold på "Tryllesøen", som de danske 49er-sejlere har døbt Bourget-søen ved Aix les Bain i de franske alper. <br />


Modsat i går, hvor sejlerne blev holdt standby til langt ud på aftenen, så valgte VM-arrangørerne i dag at afslutte dagen allerede kl. 15.30.

Den tidlige afslutning på dagen betød, at der kun blev afviklet to sejladser for hver af de fire indledende puljer, og kun den danske båd med Jonas Warrer og Martin Kirketerp gik videre.

Det videre avancement kom som lidt af en overraskelse for Martin Kirketerp: "Jeg er helt rundt på gulvet og det hele er fuldstændig surrealistisk. Det er for dårligt, at vi i dag er i en situation, hvor vi skal kæmpe så hårdt for overhovedet at komme med i guldfeltet. At vi så gå ud og laver to dårlige resultater (en 12. og 8. plads, red.), er bare ikke godt nok".

Vi havde allerede afskrevet det hele på vej ind. Vi var næsten allerede klar til at pakke sammen og køre hjem. Men da vi kommer ind, viser det sig, at pointene lige netop pludselig passer sådan, at vi går videre.

De nærmeste konkurrenter har simpelthen klaret sig dårligere end os i dag. Det er slet ikke fortjent at vi går videre, for vi har sejlet dårligt, men nu har vi fået en gylden chance til."

Fordel af VM-system
Den danske båd kommer til at drage fordel af det særlige pointsystem, der anvendes ved dette VM.

Før mellemrunden starter i morgen, låses alle placeringer og point, således at vinderen af de indledende runder tager et point med videre, mens Warrer og Kirketerp får 24 point med, der ikke kan trækkes fra.

Dermed har de to Århus-sejlere fået endnu en chance forærende. "Det er i morgen VM for alvor starter. Nu er vi videre og skal nok lige bruge aftenen til at sunde os lidt over situationen, men så er vi ekstra på i morgen," siger Martin Kirketerp.

"Det er set mange gange før, at en båd er kravlet fra en plads ude af 20'erne op til Top-5. Da vi har taget vores lorteture ved dette VM, så det kan kun gå fremad for os nu!" er Martin Kirketerps spådom for de kommende dage.

Krüger/ Dengsø tre point for meget
Både Peter Krüger og Dennis Dengsø var lidt ærgerlige, da dagen blev blæst tidligt af. Med en førsteplads i første sejlads, og en 6. plads i anden, var de bare tre point fra at kvalificere sig til Guldfeltet.

Stillingen efter 7 sejladser

 1. PACHOUMAS Athanasios SIOUZIOS Athanasios, (GRE), 13 p.
 2. BAUR Marcus GROY Max, (GER), 14 p.
 3. LUKA Rodion LEONCHUK George, (UKR), 15 p.
 4. WARRER Jonas KIRKETERP Martin, (DEN), 44 p.
 5. KRUEGER ANDERSEN Peter, DENGSØ Dennis, (DEN), 47 p.
 6. HANSEN Peter, HANSEN Søren, (DEN), 54 p.
 7. ANDERSEN Uffe, KRISTENSEN Søren, (DEN), 78 p.
 8. HØEG Jesper, AGGERBO Mathias, (DEN), 80 p.
 9. KNUDSEN Claus, BECKET Thomas, (DEN), 89 p.      <LINK:2433:Se den komplette resultatliste><a href="http://www.cnva.com/world49er/index.php?page=resultats" target="_blank" >http://www.cnva.com/world49er/index.php?page=resultats</a><br><br><br>