Logbog fra Nordsøen


Logbogen til Nordsøsejlere er på engelsk

             <br />

Ligesom vor egen “Søværnets Operative Kommando” gerne vil have sejlerne til at holde øje med oliepletter og anden forurening i danske farvande, så vil the North Sea Foundation i Holland, have lystsejlerne og lystfiskere til at holde øje med havmiljøet på Nordsøen, som for en stor dels kaldes Vesterhavet herhjemme. Ikke fordi de skal ringe eller sende SMS’er, men for at føre logbog over de dyr, fugle fisk og naturfænomener de oplever mens de sejler på Nordsøen.

I løbet af denne sejlsæson vil 10.000 logbøger bliver udleveret til sejlere, som har planer om at sejle på Nordsøen, og den første bog blev forleden udleveret til den svenske miljøminister Lena Sommerstad på den sjette Nordsø-konference for miljøministre i Gøteborg.

Logbogen, der er på engelsk, giver sejlerne information om de forskellige sider af sejlads på det frygtede og beundrede hav. Dyre- og fiskeliv, havforurening og sikkerheds aspekter for skibe, der sejler på Nordsøen. Udover en masse nyttig information

Udover den informative del af bogen, er den udformet som en rigtig logbog, I skemaform. Sejlerne bedes om at holde deres øjne og ører åbne, når de navigere på Nordsøen, og dele deres observersioner op i tre kategorier: Naturen (her er man især interesseret i høre om sæler og små hvaler), forureningen og søsikkerheden. Efter sæsonen vil logbøgerne blive indsamlet og deres informationer indgå i en større hollandsk, videnskabelig undersøgelse af havmiljøet.

“The North Sea logbook 2006” er en del af et tre-årigt program om sikkerhed til søs, som sigter på at hæve sikkerhedsniveauet, til glæde for alle der sejler på Nordsøen. Bag kampagnen står de to organisationer North Sea Foundation og Wadden Sea Society.

Logbogen kan bestilles gratis hos North Sea Foundation: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
og hos Wadden Sea Society: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.