Hansen godt fra start under 49'er VM


Århus-brødrene er godt forberedte til VM med en ny båd. Arkivfoto: Per Heegaard

            Danskerne måtte dog vente mange timer på land på grund af let og springende vind.<br />


Det var ikke meget, der blev sejlet på førstedagen af verdensmesterskaberne i den olympiske 49er.

Planen lød på tre sejladser i hver af de fire indledende grupper, men da arrangørerne på den anden side af aftensmadstid skød dagen af, var der kun blevet gennemført seks sejladser i alt.

Bedst fra start af danskerne kom Peter og Søren Hansen, der lagde godt ud med at vinde deres første sejlads foran de olympiske sølvmedalje-vindere og regerende verdensmestre, Rodion Luka og George Leonchuk.

God måde at starte VM på
"Det var en rigtig god måde at starte VM på! Vi valgte at starte helt til bagbord på startlinjen og vender umiddelbart efter start og kan sejle foran hele feltet. Vi fører fra start til mål, og har styr på feltet," kunne Peter Hansen berette i ventetiden inden de skulle på vandet for anden gang.

Her gik det knap så godt for de to brødre fra Århus. Selvom de kom godt fra start, så sluttede de sejladsen som nr. 21 ud af 23 besætninger.

Vinden i centrum
Det største samtaleemne på havnen i de sidste par dage har været den manglende og ustabile vind. Den har blandt andet medført, at frustrationsniveauet hos mange nationer allerede var højt før VM overhovedet var startet.

Flere nationer, heriblandt Polen og England, har haft stort anlagte træningslejre på den franske alpesø, men har kun været meget få timer på vandet i alt.

Også tyskerne havde planlagt en længere træningslejr, men valgte at tage hjem efter fem dage, da de kun havde fået sejlet to timer i den periode. Ifølge vejrudsigten er prognosen for de kommende dage heller ikke langt fra optimal.

"Der er ingen tvivl om, at det kommer til at blive nogle meget lange dage, vi får her," er elitecoach Jan Christiansens enkle vurdering.

<LINK:2431:49'er VM>

www.cnva.com/world49er








America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppe

Vendée Globe

Alex Thomson bygger båd

Vendée Globe

Bossen i store problemer - måske

Kort nyt

ARC-start i dag: Sarah og Martin er på vej over Atlanten

Kort nyt

Lars Løkke tager også turen over Atlanten



Sailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder