fbpx

Fremgang at spore i Ynglingeklassen

Inkluder i Newsletter: Ja

Vinder i Tårbæk blev Sundby Sejlforenings unge mandskab Morten Grønning, Kristian Schaldemose og skipper Marc Wain Pedersen.

Vinder af stævnet blev Sundby Sejlforenings Morten Grønning, Kristian Schaldemose og skipper Marc Wain Pedersen, Serien var flot med med placeringerne 1, 1, 15, 3, 2, og 5.<br />

Derefter fulgte nu 60-årige Jørgen Ring og mandskab fra KDY, mens 3. pladsen gik til en anden af klassens rutinerede sejlere Bo Reker Andersen, Yachtklubben Furesøen.

Da Huggert Pokalen uddeles til den bedste juniorbesætning, blev nr. fem i stævnet Jesper Bjørn Hansen, Frederik Felding og Alexander Rabot, KDY, vindere af den fine vandrepokal, som efter nogle år i skabet var blevet støvet af.

Disse KDY-sejlere er et ungt og meget lovende mandskab, som vi fremover kommer til at se meget mere til.

Taarbæk sejlklub og dommeren formåede at lave seks starter, uden tyvstarter i meget springende vestenvind.

Stævnet var også sidste stævne i en serie på fem med i alt 27 sejladser, som afgjorde ranglisten til udtagelse til VM i Frankrig, La Rochelle i slutningen af juni.

Jørgen Ring blev nr. to i stævnet. Arkivfoto: Per Heegaard

<br />

Fremgang i Ynglingeklassen
På ranglisten har der i stævnerne deltaget 45 både, det viser en fremgang for ynglingeklassen, og det er dejligt da Dansk Ynglinge Klub har gjort et stort stykke for at promovere klassen.

På ranglisten bevirkede weekendens stævne store omvæltninger. Inden sidste stævne så det ud til at Mikkel Winston fra KDY ville løbe af med sejren.

Men Mikkel havde ikke det bedste stævne, det betød at stævnets vinder fra Sundby Sejlforening med skipper Marc Wain Pedersen, ikke blot hentede Mikkels føring, men også passerede ham i den samlede stilling.