fbpx

Tre gange tre skrog kæmper i Oslo

Inkluder i Newsletter: Ja

3 gange 3 slanke skrog kæmper hele sommeren i større skandinaviske havnebyer om Nokia Oops Cup.

            Selvom der kun er tre deltagere, bliver det alligevel interessant at være tilskuer til nogle af sommerens Nokia Oops Cup-sejladser, når de tre Formula 60 trimaraner – altså i alt ni skrog med tre master – dyster i nærkamp på tæt afstand af land. Danmark har ingen deltager i racet, men de tre deltagere kommer fra henholdsvis Norge, Sverige og Finland. En slags nordisk mesterskab.<br />


Foran havnefronten i først Oslo, siden i Gøteborg, Helsingfors, Stockholm, Malmø og Kiel vil de tre trimaraner sejle både fleetsejladser og de nye speed dueller, hvor kun to både deltager ad gangen. Selv ved normale vindstyrker, kan farten på en Formula 60 Trimaran godt komme over 30 knob. Mellem byerne bliver de kæmpestore sejlmaskiner udfordret i havkapsejladsens ædle kunst.


Selvom der kun er tre deltager bliver der sikkert masser af dramatik

            <br />
  1. august kommer sejladserne til Malmø, og her i Danmark får vi lige duften af showet, når de tre både går i start på havkapsejladsen til Kiel på Københavns rhed. Ellers må vi danskere nøjes med at se sejladserne på TV, hvor udsendelsestidspunkterne vil blive annonceret her på siden.

    Man kan også følge med i året største sejlsports-cirkus i vore farvande på www.nokiaoopscup.com,