fbpx

Bedre adfærd i gummibåde er løsningen

Inkluder i Newsletter: Ja

Sjove men farlige RIB-både. Hvor mange trænere er om bord i trænerbådene i jeres klub? Foto: Per Heegaard

            Sejleren skriver, der desværre ikke ønsker at stå frem. Vi kender hans identitet:<br />


Sikkerhed fremfor alt – Phillipp Skafte-Holm kræver, at der er minimum to personer i gummibåd når der trænes i klubregi.

Well, hvis det er sikkerheden der skal styrkes er det nok ikke her der skal fokuseres, der skal nok nærmere fokuseres på den adfærd som gummibådsførere udviser, herunder KRAV til at der ALTID sejles med mob-line fastgjort.

Speedbådskørekort ikke nok
Herudover skal alle førere gennemgå et relateret førerkursus, som lærer dem om hvorledes der skal sejles i forbindelse med træning og kapsejlads – et speedbådskørekort er ikke nok, efter min mening.

Ved at sikrer korrekt adfærd og opførsel blandt gummibåds-førerer, så vil vi kunne nå langt. At tvinge flere ned i båden vil ikke skabe færre kritiske situationer, snarere tværtimod – det er adfærden der sikre ordentlig sejlads.

Forældre på vandet uden sø-forudsætninger?
Og i stedet for hele tiden at skyde på klubberne og deres frivillige som gør et kanon-arbejde og som arbejder seriøst med sikkerheden – så skulle man måske se lidt på de forældre som i dag nok udgør den største ”trussel” på havet.

Mange har helt uden sø-forudsætninger investeret i store gummibåde med megamotorer, taget et lynkursus og fået speedbådskørekort – og drøner ud på banerne for at være i første parket, når ungerne skal træne eller kapsejle – DET ER LIVSFARLIGT, skriver sejleren i Bådmagasinets åbne debat. Vi opfordrer at sejlere vil stå frem i deres indlæg med navns nævnelse.


Her er det svært at komme til skade.

            <br />