Derfor blev Dorte O. verdensmester


Dorte O. Jensen og hendes hold erkendte at de ikke var gode nok til infights, derfor undgik de den slags. Fotos: Per Heegaard

      Gøteborg-sejleren Marie Bjørling sagde efter sit 0-3 finalenederlag mod KDY'eren Dorte O. fra Fyn:<br />


"Jeg tror det er fjerde gang jeg taber til Dorte i en stor finale," siger Marie Bjørling, der før har vundet Swedish Match Cup, men aldrig et VM.

"Hvorfor jeg tabte," siger Bjørling med sølvmedaljen om halsen, vi afbryder mens hun taler med sit barn og mand.
"Dorte sejlede i verdensklasse, det gjorde vi ikke i dag. Derfor vandt hun," sagde en smilende Bjørling, som virkede som om, at Dorte O. og mandskab er den helt naturlige vinder af VM i matchrace for kvinder.

En analyse af de tre finalesejladser var tydelig på Øresund, denne søndag 28. maj:

Dorte O. med taktiker Helle Jespersen, timede deres starter skarpere og måtte ikke vende lige efter start. Og for det andet: Dorte vendte i skraldere som hun skulle, og klistrede sig ikke til sin modstander, som også hendes træner før VM, Morten Henriksen, havde fortalt hende.

Og så var der vendingerne: I tredje sejlads var Dorte bagud med et par bådslængder. Værre var det ikke. På det sidste opkryds, sørgede Dorte O. straks for at komme i utakt med Bjørling, lige efter bundmærket var rundet.

To bådslængder på få vendinger
Bjørling vender med Dorte over på bagbord halse. Dorte vender straks igen. Og sådan kører det et par gange indtil Dorte har indhentet to bådslængder.

Det var tydeligt at Dorte vendte sin båd langsommere med rolige rorbevægelser, mens Bjørling bremsede med sit ror med nervøse, forhastede bevægelser.

Og vupti. Pludselig havde Dorte O. en styrbord halse på Bjørling i den skiftende vestenvind. Javel, Bjørling luffede Dorte op, som fornuftigt vendte med det samme for ikke at få en straf.

Da de møder hinanden igen ved krydsmærket, forsøger Bjørling på bagbord halse, at komme agten om Dorte O., men Bjørling ligger for højt oppe til at kunne gå under Dorte O., som falder lovligt til halvvind.

Bjørling må derfor tage en vending igen inden for 30 sekunder, mens Dorte kan sejle til mærket og sætte spiler mod målstregen. Skakmat.

Sådan blev Dorte O. Jensen, Helle Jespersen, Lea Olsen, Tine Kjærgård og Nathalia Nyeland verdensmestre 2006 i Skovshoved.


Dorte O. Jensen havde is i maven til at lade være med at holde på Bjørling. "Jeg vidste der var noget godt længere henne, derfor lod jeg hende sejle," siger Dorte O. Jensen selvsikkert.

      <br />

Dorte: Vi sejlede på vindspringene
Dorte O. siger til Bådmagasinet:

"Vi sejlede på vindspringene mere end vi sejlede på Bjørling. Vi skulle ikke nyde at komme i infight med hende, det er vi ikke sammensejlet nok til. Vores hold er kun tre måneder gammelt," sagde Dorte O., som i flere medier i dag, fortæller at hun fremover skal sejle matchrace med mandlige gaster mod mandlige skippere.

Efter sin fjerde VM-titel i matchrace for kvinder, viser Dorte O., at hun sandsynligvis ikke udfordres nok mod sit eget køn i duelsejlads.

Den rutinerede Århus-gast Gitte Bjerregaard forklarer sejren således:

"Stemningen på båden var god, blev der lavet fejl, var vi gode til at bære over med hinanden. Og der var altid nogen, som bevarede roen om bord."


Dorte O. havde timingen i starterne og sørgede for ikke at skulle vende lige efter starten. Klik på billedet.

      <br />

Verdensmestre 2006 i kvinde matchrace: Fra venstre: Lea, Natalie, Dorte, Helle, Tine og Gitte. Klik på billedet.

      <br />