Utrolige Dorte O. vinder VM på wildcard


Dorte O. Jensen og mandskab fik ikke drukket meget champagne. De sprøjtede endda på kronprins Frederik. Fotos: Per Heegaard

      Efter en fantastisk flot indsats kunne Dorte O. Jensen og besætningen Gitte Bjerregård, Lea Olsen, Tine Kjærgård, Helle Jespersen og Nathalia Nyeland i dag søndag danse en ren krigsdans efter at have vundet VM i Match Race for kvinder i farvandet ud for Skovshoved Havn.<br />


Champagnen fik lov at flyde i stride strømme i sekunderne efter, at den danske besætning havde fået overrakt guldmedaljer og VM-trofæet af H.K.H. Kronprins Frederik og ISAF`s præsident Göran Petersson.

Der var både royale knus og kindkys til de tre bedst placerede besætninger,og det så ud til at blive yderst populært modtaget.

I hvert fald vakte det stor jubel blandt sejlerne og de mange tilskuere på havneområdet, hvor to lurblæserer fra Tivoligarden gjorde afslutningsceremonien ekstra festlig.

I finalen mødte Dorte O. Jensen svenske Marie Bjørling, og her viste den danske OL-medaljevinder, hvordan man sejler Match Race på absolut på topplan. Dorte gjorde ganske enkelt rent bord ved at vinde med 3-0 i Dexia
Private Banking ISAF 2006 Women's Match Racing World Championship.

Med i 11.time
Flottere kunne det vel nok ikke gøres af en sejler, der fik den absolut sidste billet ved et kvalifikationsstævne i sidste måned.

Men Dorte O. Jensen viste i går sin helt store rutine, da det for alvor begyndte at blive meget tæt.

”Det var bare så fedt, og det her skal nydes i fulde drag. Vi glæder os alle sammen til at kunne slappe af efter dette mesterskab, men i første omgang skal vi fejre vores guldmedaljer med champagne. Jeg ved i hvert fald, at alle i besætningen er meget tørstige,” siger Dorte O. Jensen med et stort
smil, inden hele besætningen blev kastet en tur i havnebassinet.

Omkring selve duellerne mod Marie Bjørling sagde Dorte O. Jensen:

”I den sidste duel, da vi var bagud. så vi lige pludselig en lille åbning, og den chance lod vi ikke gå fra os. Vi greb muligheden og vandt.

Vort mål i det her stævne var at sejle godt, og det blev til fulde opfyldt. Det var jo så samtidig bare super, at vi også gik hen og vandt,” siger Dorte O. Jensen, der ikke har lagt planer for fremtiden i Match Race.


34-årige Dorte O. var glad som her ses. Her går det ud over Marie Bjørling, som tog sølv.

      <br />

Dorte O. søger sponsor
”Jeg har jo både en datter - og et arbejde at passe, så det kan godt blive svært at forene med at sejle på topplan. Men lad os nu se, når vi lige har kunnet sunde os over den her sejr. Det handler ligeså meget om at få fat i
en god sponsor, eftersom vi jo har sejlet dette VM uden et stort sponsorat,” understreger Dorte O. Jensen.

Da Dorte vandt de indledende runder fik hun lov til at vælge sin semifinalemodstander og valgte at sejle mod Lotte Meldgaard Pedersen.

”Jeg har det sådan, at jeg har det bedst med at sejle mod nogen, som jeg kender rigtig godt. Så det var årsagen til det valg,” lyder det fra Dorte O. Jensen.

Semifinalen vandt Dorte med 2-1 over Lotte Meldgaard Pedersen. Til gengæld måtte Lotte M. Pedersen se sig besejret med 2-1 i kampen om bronzemedaljerne mod svenske Linda Rahm.

Nummer fem i Dexia Private Banking ISAF 2006 Women's Match Racing World Championship blev hollandske Klaartje Zuiderbaan.

Bræstrup på 9. plads
Nummer 6 Malin Källström
Nummer 7 Sally Barkow
Nummer 8. Claire Leroy
Nummer 9. Nina Bræstrup
Nummer 10. Betsy Alison
Nummer 11, Christelle Philippe
Nummer 12. Silke Hahlbrock


Dorte O. vandt første og anden sejlads stort. Den tredje sejlads vandt Dorte O. og co. efter holdet kom foran på sidste opkryds.

      <br />

Lotte Meldgaard sluttede på en flot og overraskende fjerdeplads foran bl.a. Sally Barkow.

      <br />

Dorte O. Jensen, Gitte Bjerregård, Lea Olsen, Tine Kjærgård, Helle Jespersen og Nathalia Nyeland havde kun sejlet sammen i tre måneder før VM.

      <br />

Kronprins Frederik i selskab med borgmester Hans Toft og ISAF-præsident Göran Petterson under præmieoverrækkelsen. Frederik fik temmelig mange kys fra 18 sejlerpiger. Og han smilte bagefter.

      <br />

KDY'eren Dorte O. var en klasse bedre end Marie Bjørling, der selv indrømmer det overfor Bådmagasinet. "Dorte sejlede verdensklasse-sejlads i dag," sagde Marie Bjørling.

      <br />

Göran Petterson modtager her VM-pokal fra chefumpirer Peter Schrupp fra Royal Bermuda Yachtclub. Nu har KDY ansvaret for pokalen.

      <br />

Før præmieoverrækkelsen nåede Kronprins Frederik at sejle en tur på Open 60 foden "Ecover" med Mike Golding om bord. Læs eksklusivt interview senere med Mike Golding.

      <br />