fbpx

Begynderfejl af Sally Barkow


Dorte O. Jensen blev reddet af en unøndvendig startfejl af Sally Barkow. Fotos: Per Heegaard

      Sally Barkow er regerende verdensmester en dag endnu. Men det kunne man ikke se i lørdagens sejlads mod Dorte O.<br />


Danskeren sagde det selv i et interview med Gorm, live fra vandet.

"Det var ikke særlig godt af Sally Barkow, da hun var tvunget til at følge op over startlinien," lød det fra Dorte O. Jensen, der selv sejler rutineret som en ræv i matchrace.

Sejladsen mellem Barkow og Jensen så rigtig god ud for Barkow. Hun havde nemlig givet Dorte O. Jensen en straf og en sejr lå lige for.

Men i starten havde Dorte O. Jensen kort før startskuddet presset amerikaneren ud i styrbord side af banen og Barkow kunne ikke komme tilbage.

"Jeg ville tvinge Barkow til en stagvending, som hun så ville tabe på," sagde Dorte O. Jensen, der selv ville bomme hen mod startlinien.

Men da Dorte O. havde opgivet den sag, og bommede mod startlinien, så sejlede Barkow aldeles urutineret op til luv for Dorte O., så hun ikke kunne gå bag om danskeren og starte sejladsen.

Så da Dorte O. lavede sin start måtte Barkow først flere længder over linien før hun kunne komme ned og starte.

Det betød at danskeren kort efter start kunne udføre sin 270 graders straf og STADIG føre sejladsen, som hun senere vandt sikkert. Fortsæt endelig takterne Dorte O., så vinder du VM med Helle Jespersen og co.

Det bliver spændende søndag på Skovshoved Havn. Selv Farr40-sejleren kronprins Frederik kigger ned på havnen kl. 14.00 i morgen.


Sally Barkow lavede selvmål mod Dorte O. Jensen. Det gør man ikke ustraffet.

      <br><br>