fbpx

Barkow knækker Bræstrups mast


Regerende verdensmester Sally Barkow havde nok at se til i farvandet ud for Skovshoved Havn. Foto: Per Heegaard

      Det ser man ikke hver dag, men i går skete det på andendagen af VM i Match Race for kvinder i farvandet ud for Skovshoved.<br />


Først var det franske Claire Leroy, der tog en chance i duellen mod landsmanden Christelle Philippe.

Resultatet blev en hul i stævnen.

Dernæst mente regerende verdensmester Sally Barkow fra USA, at den samme båd lige skulle have nogle flere ridser i lakken i kampen mod Nina Bræstrup.

Så hun valgte ikke at give Nina Bræstrup plads i startfasen, hvorved Nina Bræstrups båd kom så tæt på dommerbådens mast, at masterne blev viklet ind i hinanden.

Resultatet blev en knækket mast på Ninas båd.

Og fejlen var helt klart Sally`s, der nu kan vinke farvel til sit skadesdepositum på 8.000 kroner. Det samme kan Claire Leroy.

Både Sally og Claire erkendte dog også på stedet, at deres dispositioner ikke havde været helt så heldige.

Barkow: Det var min fejl
”Det var helt min fejl, så det må jeg bare tage på min kappe,” lød det fra en ikke helt så stolt Sally Barkow.

For Nina Bræstrup var det selvfølgelig noget af en rystende oplevelse.

”Men det gik bare så hurtigt, at vi egentlig ikke nåede at tænke så meget. Heldigvis skete der ikke noget alvorligt med nogen fra besætningen,” siger en lettere rystet Nina Bræstrup, der blev erklæret som vinder af duellen.

Royal Matchrace Center har en reservemast, men for at være helt sikker, så blev der skabt kontakt til søsterklubben i Gøteborg GKSS.

Og via stævnets sponsor Ramirent blev en helt ny mast fredag nat transporteret ned fra Gøteborg til Skovshoved. Lørdag morgen klokken 08.00 ankommer masten Skovshoved.


Sally Barkow var flere gange i fokus på andendagen af VM i Match Race for kvinder. Her ses hun i den tætte duel mod landsmanden Betsy Alison. Senere på dagen var Barkow skyld i, at masten på Nina Bræstrups båd blev knækket.

      <br />

For meget fart
I lighed med Sally Barkow, så kom Claire Leroy da heller ikke med nogen søforklaringer i hendes duel mod Philippe.

”Jeg troede ganske enkelt, at der var langt bedre plads ved bundmærket. Men vi havde desværre alt for meget fart på, og så kunne vi ikke undgå at sejle ind i Christelles båd. Det var helt klart vores fejl, og det var selvfølgelig meget uheldigt,” lyder det fra Claire Leroy.

Af samme årsag blev båden trukket i havn for at blive nærmere undersøgt. Det var så en stakket frist, idet den så i den efterfølgende sejlads fik knækket masten.

Tidligere på dagen havde Sally Barkow også haft nok at se til i duellerne mod landsmanden Betsy Alison og svenske Marie Bjørling.

I matchen mod Marie Bjørling var det endda rigtig tæt.

”Jeg havde egentlig godt kontrol over Marie, der jo allerede i starten fik en straf. Jeg lavede til gengæld nogle dumme fejl, som var ved at koste os dyrt. Heldigvis for os fik Marie endnu en straf ved topmærket, og så var den sejlads jo ligesom afgjort. Men det var meget spændende,” understreger Sally Barkow.

Bedre og bedre
”Jeg føler selv, at vi er begyndt at sejle bedre og bedre. Bådene er imidlertid meget hurtige, så det stiller store krav til hele besætningen. Det erfarede vi i hvert fald i dag.

Jeg er dog yderst tilfreds med vores indsats, eftersom de mange vindskift var med til at gøre det hele endnu mere vanskeligt. Men det er jo kun, hvad der gør matchrace ekstra sjovt,” siger Sally Barkow med et stort smil.


Dortes nederlag til Bjørling
Dog smilede Dorte ikke så meget efter duellen mod svenske Marie Bjørling.

Her lå Dorte til at sikre sig endnu en sejr, men desværre for Dorte gik det galt ved topmærket.

”Vi skulle prøve komme på indersiden af Marie, så jeg kunne få hende sejlet forbi mærket, men desværre lykkedes min mission ikke helt. Jeg tog en chance, fordi det var min sidste chance for at komme igen.

Det var så bare endnu en sejlads, der var lige ved og næsten. Og sådan skal det da forhåbentlig ikke fortsætte. Jeg har jo ikke været helt så heldig med vindskiftene under land,” konstaterer Dorte O. Jensen.

Alt åbent
Grundet de mange uheld var intet i går afgjort omkring, hvem der skal sejle semifinaler. Alt er stadig åbent. Det gælder både for Dorte O. Jensen, Lotte Meldgaard og Nina Bræstrup.

For øvrigt viste de svenske sejlere i går rigtig gode takter, hvor både Marie Bjørling og Linda Rahm var meget stærkt sejlende.

Sejladserne fortsætter lørdag i farvandet ud for Skovshoved Havn, hvor der er finale søndag eftermiddag.

Svenske Linda Rahm er stærkt sejlende i Dexia Private Banking ISAF 2006 Women's Match Racing World Championship i Skovshoved.
Foreløbig stilling
1 Linda Rahm 6 sejre - 2 nederlag
2 Marie Björling 6 2
3 Sally Barkow 5 3
3 Dorte O. Jensen 5 3
3 Malin Källström 5 3

http://wwmr06.kdy.dk/