fbpx

De danske OL-sejlere er i Holland


Henriette Koch og Lene Sommer får nu ekstra Team Danmark-støtte. De ligger på em 12. plads. Arkivfotos: Per Heegaard

      Onsdag formiddags skulle starten være gået på årets tredje olympiske regatta, men den kraftige vind omkring hollandske Medemblik betød, at starten blev udskudt flere gange.<br />


Først kl. 19.30 blev Finn, Laser, Laser Radial, 470 og RS:X sendt på vandet for at afvikle en enkelt sejlads. Det sene starttidspunkt betød, at sejlerne først var i havn igen tæt på kl. 22. I dag blæste det knap så meget, så sejlerne var klar allerede fra morgenstunden til at indhente det tabte.

Laser Radial: Er favoritten rejst hjem?
Laser Radial-feltet var blandt de heldige, der fik gennemført en enkelt sejlads i går, men starten blev udskudt så længe at feltet først var i land kl. 21.30. Sejladsen blev gennemført i op til 15 m/s.

Torsdag var pigerne til gengæld blandt de første på vandet, og programmet lød på ikke færre end tre sejladser for det 59 både store felt. Bedst placerede dansker er Alberte Holm Lindberg fra Aabenraa, der ligger nr. 24.

Lige efter Alberte følger Maiken Schütt fra Horsens, der efter serien 44, 13, 23 ligger nr. 29. Rie Holm og Pernille B. Thomsen følger efter som nr. 38 og 41.

Dagens store samtaleemne torsdag aften var, hvorvidt den amerikanske storfavorit, Paige Railey, stiller til start i morgen. Den regerende amerikanske verdensmester har indtil videre haft et katastrofalt stævne.

I går sluttede hun nr. 9, men efter en 38. plads og en tyvstart i dagens to første sejladser, blev hun observeret på vej i land mens konkurrenterne gjorde klar til den sidste sejlads. Da sejlerne kom i land, var hendes båd ikke at se noget sted på havnen, så spørgsmålet er nu, om helt har forladt Medemblik allerede.


Anders Nyholm er i Holland og ligger uden for top 20.

      <br />

RS:X: Op og ned med vinden
Også windsurferne på RS:X-brættet var heldige i går, og fik en enkelt sejlads. Men lige som Laser Radial-sejlerne blev sejladsen først gennemført meget sent på dagen. Surferne var først tilbage på land kl. 21:45.

Onsdagens enlige sejlads blev vundet af danske Jesper Vesterstrøm, således at han i dag sejlede med en gul prik i sejlet, som tegn på, at han var den førende.

Men allerede i dagens første af tre sejladser drillede vinden Jesper, og han endte som nr. 26. Revanchen kom i de to efterfølgende sejladser, hvor han sluttede nr. 6 og 2.

I den totale stilling ligger Vesterstrøm nu nr. 5 med 9 point, så optimismen er intakt:

"Samlet er jeg meget godt tilfreds med dagens resultater. Selvfølgelig ville jeg gerne have klaret mig bedre i den første sejlads, men jeg er stadig ikke helt skarp i let vind.

Samtidig har jeg heller ikke trænet på RS:X-brættet i de seneste uger, fordi jeg forberedte mig på EM på Formula-brættet (Hvor Jesper tog bronze, red.).

Dagen i dag viste endnu en gang, at jeg virkelig har noget på konkurrenterne, når det blæser, mens der er noget at arbejde med i let vind. Farten er god, så det lover rigtig godt for det kommende RS:X EM, der starter d. 10. juni i Tyrkiet," siger RS:X-sejleren.


Hellerup-holdet med skipper Palludan er på 13. plads i Yngling.

      <br />

Udvalgte resultater
470 damer

 1. Henriette Koch/ Lene Sommer, 28 p.

  49er
 2. Jesper Hoeg/ Mathias Aggerbo, 34 p.
 3. Peter Krüger Andersen/ Dennis Dengsø, 68 p.

  Finn
 4. Jonas Høgh-Christensen, 19 p.
 5. Thomas Laursen, 45 p.
 6. Kenneth Bøggild, 92 p.

  Laser
 7. Anders Nyholm, 35 p.
 8. Mikkel Hvalsø, 39 p.
 9. Kristian Kjærgaard, 64 p.
 10. Mads Bendix, 108 p.
 11. Thomas Tang, 121 p.
 12. Thorbjoern Schierup, 126 p.
 13. Martin Roien, 140 p.
 14. Patrick Møll Larsen, 166 p.

  Laser Radial
 15. Alberte holm Lindberg, 59 p.
 16. Maiken Foght Schütt, 69 p.
 17. Rie Holm, 95 p.
 18. Pernille B. Thomsen, 99 p.

  Neil Pryde RS:X mænd
 19. Jesper Vesterstrøm, 9 p.

 20. Jonas Kældsø, 57 p.

  Neil Pryde RS:X damer
 21. Bettina Honoré, 91 p.
 22. Katrine Jensen, 107 p.

  Yngling
 23. Trine Palludan/ Maria Gade/ Ida Hartvig, 42 p.

  <LINK:2390:Læs mere på Hollandregatta.org>

  www.hollandregatta.org