fbpx

Dorte O. bedste dansker - Bræstrup nede

Inkluder i Newsletter: Ja

Dorte O. fik en straf i en start, for ikke at følge helt med i en lufning. Det kostede sejr i den sejlads. Klik på billedet. Fotos: Per Heegaard

            I farvandet ud for Skovshoved Havn var der masser af dramatik, masser af vind og rigtig flotte sejladser.<br />


Især var eftermiddagens sejladser spektakulære, idet regnen piskede ned over sejlerne, og samtidig kom der nogle enorme vindpust.

For de tre danske besætninger blev da også en dag med meget svingende resultater, hvor i sær skipper Nina Bræstrup havde allermest grund til at være skuffet.

Med fem nederlag i fem sejladser fik hun den værst tænkelige start på Dexia Private Banking ISAF 2006 Women's Match Racing World Championship.

”Hvis vi bare havde vundet duellen mod Dorte (Dorte O. Jensen. Red.), så havde det hele set helt anderledes ud. Det nederlag var rigtig surt, fordi vi i virkeligheden havde godt styr på netop den sejlads.

Men det skulle åbenbart ikke være vores dag. Vinden skiftede rigtig meget, men heldigvis fejler stemningen i båden ikke noget. Nu skal vi selvfølgelig have en god snak for at se, hvad vi kan få rettet til de næste sejladser,” lyder det fra en skuffet Nina Bræstrup.

God dag på kontoret
Derimod havde Dorte O. Jensen en ganske god dag på kontoret med tre sejre ud af fem mulige.

”Jeg vil sige, at det var en meget hård dag på kontoret. Og vi har ikke just gjort det nemmere for os selv, eftersom vi sagtens kunne have stået med fem sejre. På den anden side kunne vi også have stået med blot to gevinster, eftersom vi var heldige i matchen mod Nina (Bræstrup.) Men vi må blot blive ved at kæmpe, og normalt sejler vi ikke to dårlige dage i træk.

Rent mentalt trak det meget søm ud. Det var hårdt at sidde og trimme frem og tilbage, når vinden pludselig valgte at skifte over i en anden retning,” konstaterer Dorte O. Jensen.

Meldgaard to sejre med ondt i knæet
For Lotte Meldgaard var det ikke umiddelbart ikke ønskevejr, idet hun for ikke så længe siden fik ødelagt menisken efter et uheld på en skiferie. Hendes bentøj har det derfor ikke for godt.

”Lige nu gør det rigtig ondt, og mit knæ er begyndt at hæve. Heldigvis får jeg noget smertestillende medicin, for ellers havde det her slet ikke kunnet fungere. Vi ville selvfølgelig gerne have stået med nogle flere sejre, men egentlig kan vi ikke være utilfredse. Vi skal ikke have justeret så meget inden de næste sejladser,” understreger Lotte Meldgaard Pedersen.


Dorte O. Jensen, der var speaker efter hun sejlede i dag, har ikke haft mange timer i år til at sejle sit hold ind. Til gengæld har hun tre VM-guld i matchrace.

            <br />

Stærk franskmand
Det skal franske Claire Leroy formentlig heller ikke.

Claire Leroy havde en rigtig fin dag med fire flotte sejre, selvom hun ærgrede sig meget over nederlaget til Klaartje Zuiderbann fra Holland.

”Ja, der lavede vi nogle dumme fejl, og det gør vi helt sikkert ikke igen. Men det var meget hårdt at sejle med de mange vindskift. Rent taktisk skulle der tages nogle meget hurtige beslutninger, hvor jeg også var nødt til at tage meget hensyn til sikkerheden ombord. Med så mange hurtige skift skulle jeg hele tiden være oppe på mærkerne.

Rent mentalt er jeg helt smadret, men heldigvis kan vi da glæde os over en god første dag. Vi tænker imidlertid ikke på, om vi nu er tæt på en plads blandt de bedste. Vi går blot på vandet for at gøre det så godt som muligt.

Min besætning gjorde det rigtig flot, og vi lavede heldigvis færre fejl end de andre. Så jeg håber på, at vi også i de næste sejladser kan gøre os gældende blandt de bedste. Vi var dog ikke kede af det hårde vejr. Det var bare en ekstra udfordring,” siger Claire Leroy.

Sejladserne fortsætter fredag, lørdag og søndag.


Claire Leroy havde fire sejre af fem mulige under torsdagsen sejladser. Klik på billedet.

            <div style="width: 430px;"><img src="/images/arkiv//" />
            <br>
                <div class="img_text" style="font-size:small;color:grey;" >
                    Der var pænt med mange tilskuere, både uden og inden for VIP-området. Gorm, tidligere tv-vært, er speaker på land. Og på vand er det Morten Lorenzen, der speaker sejladserne op.
                </div>
                <br>
            </div>

            <div style="width: 430px;"><img src="/images/arkiv//" />
            <br>
                <div class="img_text" style="font-size:small;color:grey;" >
                    Gitte Bjerregaard fra Århus er en af de erfarne kræfter hos Dorte O.
                </div>
                <br>
            </div>

            <div style="width: 430px;"><img src="/images/arkiv//" />
            <br>
                <div class="img_text" style="font-size:small;color:grey;" >
                    North Sails leverer sejl til DS 37'erne. I dag måtte de sikre sejlpindene på flere af bådene i blæsten. Fra venstre de to North Sails-folk Mads Christensen og Christian Monberg i VIP-teltet.
                </div>
                <br>
            </div>

            <br />

<LINK:2389:Læs mere om VM>



http://wwmr06.kdy.dk/










World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk bræt ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...





Udvalgte artikler *