fbpx

Det fortalte Henriksen kvinderne

Inkluder i Newsletter: Ja

Morten Henriksen har trænet de tre kvindehold op mod VM i matchrace, der sejles fra torsdag til søndag. Fotos: Per Heegaard

      "Ja, det er nu du skal spørge," siger Morten Henriksen og smiler. "for jeg må ikke være her når VM sejles de næste dage," siger fynboen, der nemlig kun vil hjælpe holdene lige godt.<br />


"Og du får mig ikke til at sige hvem af de tre hold (Dorte O., Bræstrup og Meldgaard), som er bedst," siger Morten Henriksen, som er en ret god formidler. Så god at han har trænet afterguarden hos BMW Oracle i America's Cup.

Han forsøger i flere vendinger at fortælle en journalist fra Berlingske Tidende om hvad matchrace er og hvor mange kvinder som er om bord.

Håndboldkvinderne fra GOG og FCK, sidder ved bordet bag os efter VIP-sejlads. Vi går over i Skovshoveds klubhus. Morten tager en kop kaffe i hånden.

"Deres chancer under VM er da gode, det er tre gode danske hold. Og de har både hjemmebanefordel og bådkendskabet, men jeg skal være ærlig jeg kender ikke alle de udenlandske hold," siger den 38-årige fynbo, der selv har været dansk og europæisk mester i matchrace.

Hvad har du lært de danske hold?

"Alle tre hold har et højt teknisk niveau, mindst på samme niveau som mændene. Men deres taktiske overblik mangler i forhold til mændenes. Måske er Dortes en anelse længere fremme end de andre."

Er det rigtigt at kvinderne klister mere til deres modstandere end mændene?

"Ja, kvinderne sejler tættere end mændene. Jeg spurgte under træningen provokerende hvorfor kvinderne vendte. Jeg vil derhen at man også skal tænke på hvilken side man skal vælge af banen. Vi har derfor arbejdet meget med strategi. Man skal tænke 6-7 træk frem."

"Og så er kvinderne alt for søde ved hinanden, selvom der begås 3-4 fejl om bord. De skal turde kræve mere af hinanden, selvfølgelig på en konstruktiv måde, men de er for pæne ved hinanden."

Du blev dansk mester i matchrace for et par år siden og sagde det var fordi I havde en glad båd. Vil du uddybe det?

"Når en sejlads er tabt, så er den tabt. Så har alle et ansvar for at man kommer videre på en positiv måde."


Den professionelle sejler Morten Henriksen forklarer en journalist på Berlingske Tidende om matchrace. Morten er tidligere skolelærer og er en god formidler.

      <br />

Nina Bræstup giver interview til TV2. - Hendes hold er teknisk godt, derfor har jeg arbejdet med deres strategi på banen, siger Henriksen.

      <br />

OL-sejleren amerikaneren Sally Barkow, regerende verdensmester i matchrace, prøver for første gang at holde en håndbold - med en del harpiks på.

      <br />

Henriksen vil ikke pege på Dorte O. som det bedste danske bud. Men det er hun. Det siger vi med læserne i ryggen. 80 procent mente hun var det bedste bud på en dansk VM-sejr. Bræstrup fik 11 procent af stemmerne og Meldgaard 9, under en afstemning på vor hjemmeside.

      <br><br>
Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Kapsejlads

Nations VM: Finalen Live kl. 13:45 - se highlights fra Semi

Kapsejlads

Godt sømandskab overvinder det vildeste havari

Kapsejlads

Nations VM: Live fra semifinalerne - kl. 12:45

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Udvalgte artikler *