fbpx

Nordisk landskamp i verdens hurtigste sejlbåde

Inkluder i Newsletter: Ja

Formula 60 Trimaran sejler over 40 knob i frisk vind.

            Trimarankapsejladsen Nokia Oops Cup 2006 ser ud til at blive en landskamp mellem Norge, Sverige og Finland. Første sejlads starter den 6. juni i Oslo, hvorefter Nokia Oops Cup lægger ruten forbi storbyerne Göteborg, Stockholm, Helsinki, Malmö og København for endelig at lægge til i mål i Kiel den 19. august. <br />


I Malmø sejles der ”City-races” den 13. august og efter planen er der start på den sidste og afgørende etape til Kiel fra Københavns Red den 15. august.

Nokia Oops Cup 2006 omfatter både den publikumsvenlige City Races og de lange, udmattende havkapsejladser, der strækker sig over flere døgn. Som ny diciplin i år er speedrace - fartdueller efter et nyt koncept for de kæmpe store og ekstrem hurtige Formula 60 trimaraner.


Formula 60 kræver derfor både dygtige og erfarne skippere, samt topprofessionelle besætninger for at sejle de 18 meter lange og 16 meter brede fartdjævle. De hastigheder, som Formula 60-trimaranerne skyder kommer op over 40 knob i frisk vind og i relativt normale vindforhold ligger en Nokia Oops Cup-trimaran på mellem 20 og 35 knob.

Årets nyhed: Fartdueller
Det nye ved Nokia Oops Cup 2006 er en ny form for Speed Race, hvor trimaranerne møder hinanden i dueller mellem to både, og hvor det så gælder om at komme hurtigst over målstregen - med den højest mulige hastighed - for øjnene af de fremmødte publikum. Nokia Oops Cup kan følges på

www.nokiaoopscup.com


Kapsejlads

X Stars vinder X-Yachts Star meeting

World Match Racing Tour

WWMRT: Svensk dominans - 'Wings' tager dobbeltsejr Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: De tre danske teams videre til ’semi’…

Sejlsportsliga

WOW: Kæmpe boost for kvinder i sejlsport – og med Danmark som...

SailGP

Kan Sehested & Co. rejse sig?

Kapsejlads

X-Yachts samler endnu en gang alle 'stjernerne' i Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: Flot flot start på årets finalestævne - se stort...

Udvalgte artikler *