fbpx

VM-optakt i kuling - GOG bedre end FCK

Inkluder i Newsletter: Ja

Jan Pytlick (tv) kunne glæde sig over fynsk sejr i Skovshoved. Torsdag går det løs, selv kronprinsen kigger forbi søndag kl. 14.00. Klik på billedet. Fotos: Per Heegaard

      I farvandet ud for Skovshoved Havn mødte GOG`s håndboldkvinder i absolut topform FCK`s ditto i en nedtællingsevent til Dexia Private Banking ISAF 2006 Women's Match Racing World Championship, hvor de første dueller starter torsdag.<br />


Med om bord hos Jan Pytlick var den regerende verdensmester Sally Barkow fra USA som skipper, mens FCK-træner Thomas Hylle havde et af de hotte danske VM-navne, Nina Bræstrup, til at træffe de rigtige beslutninger ude på vandet.

Og for det fynske team blev det en rigtig god dag i Skovshoved, idet Jan Pytlick og teamet kunne rejse tilbage i ren triumf med en 2-1 sejr i bagagen. Og dermed har de håneretten, indtil de næste gang tørner sammen på håndboldbanerne.

Oplevelse for livet
Men der er ingen tvivl om, at håndboldspillerne fik en oplevelse for livet. For Sally Barkow blev det også en uforglemmelig dag.

”Helt fantastisk. De sejlede rigtig flot, og så fik jeg lært en hel del om håndbold. Indtil i dag havde jeg intet kendskab til lige den idræt,” griner Sally Barkow, der regnes blandt favoritterne til at vinde VM.


Skipper Nina Bræstrup havde styr på FCKs håndboldkvinder, men de tabte dog 1-2 til GOG. Klik på billedet.

      <br />

Landsholdsspiller Trine Jensen: Det var fedt
I en rigtig strid blæst op til kulingstyrke sled og slæbte de to hold sig igennem tre sejladser, hvoraf der især var en del dramatik i den første sejlads. Her var tre af pigerne ved at falde overbord på den fynske båd midt i en af de hurtige manøvre, men siden faldt alle hurtigt ind i rytmen.

”Det var bare så fedt. Jeg havde godt nok prøvet det en gang før, men denne gang var det helt vildt. Det kunne jeg godt tænke mig at prøve igen. Der var virkelig knald på, og det var selvfølgelig vigtigt at slå FCK,” siger landsholdsspilleren Trine Jensen.

Pytlick: Man skulle arbejde hele tiden
Tidligere landstræner Jan Pytlick havde til gengæld aldrig prøvet at sejle i matchrace bådene før.

”Man skulle virkelig arbejde hele tiden, og jeg har fået stor respekt for dem, der sejler Matchrace. En stor oplevelse,” fortæller Jan Pytlick.

For Nina Bræstrup var der også tale om noget af en speciel event.

”Det var jo noget anderledes i forhold til, hvordan vi ellers plejer at træne. Jeg syntes dog helt sikkert, at pigerne gjorde det meget flot,” lyder det rosende fra Nina Bræstrup, inden det går løs på torsdag.

Her er Danmark desuden repræsenteret ved Lotte Meldgaard og Dorte O. Jensen.


35-årige Nina Bræstrup er klar til dyst i weekenden, selvom hun er i 6. måned. En dreng venter på at se verden.

      <br />

Landsholdsspilleren Trine Jensen (nr. tre fra venstre) kæmper her med resten af det fynske team i duellen mod FCK.

      <br />

<LINK:2384:Læs om matchrace-VM for kvinder>

http://wwmr06.kdy.dk/