fbpx

Solostjerne anløber Horsens på søndag


Golding deltager i dette års VELUX 5 OCEANS, verdens længste og hårdeste sportsbegivenhed - solosejlads over 5 oceaner.

            Mike Golding deltager i dette års VELUX 5 OCEANS, der er anerkendt som verdens længste og hårdeste sportsbegivenhed - solosejlads over 5 oceaner i en fuldblods racer yacht gennem de mest ekstreme vejrforhold på kloden. <br />


VELUX 5 OCEANS starter den 22. oktober i Bilbao, Spanien, og strækker sig over tre etaper med stopovers i Australien og USA.

Konkurrencen tager deltagerne over 5 oceaner heriblandt det frygtede iskolde og uforudsigelige Sydhav. Ved sejladsens afslutning har deltagerne sejlet over 30.000 sømil.

Kun 126 modige sejlere har klaret en solo verdensomsejling. Til sammenligning har der været over 400 astronauter i rummet og mere end 1200 bjergbestigere på toppen af Mount Everest.

VELUX 5 OCEANS er kun for verdens absolut mest hårdføre og dygtige sejlere. Mike Golding anløber på søndag Horsens Havn direkte fra England ca. kl. 15.30 Der vil være mulighed for at besigtige båden Ecover, som er en af verdens hurtigste og mest avancerede sejlbåde.

Kl. 17 stiller Mike Golding op til pressemøde. Her vil han fortælle om sine erfaringer og forventninger til den forestående verdensomsejling, og der bliver mulighed for at stille spørgsmål.

Videre til Skovshoved
Mike Golding fortsætter mandag fra Horsens Havn til Skovshoved, hvor han vil overvære ”Dexia Women’s Match Racing World Championship 2006”, som bliver afholdt i farvandet ud for Skovshoved Havn.

Mike Golding:
Nationalitet: Britisk
Bopæl: Warsash, Stor Britanien
Sponsor: Ecover
Seneste resultater: 2004 - The Transat – 1. plads
2004/2005 - Vendée Globe – 3. plads
2005 - Calais Round Britain and Ireland – 2. plads
2005 – Transat Jacques Vabre – 4. plads

Yderligere oplysninger:

www.velux5oceans.com, www.velux.comhttp://uk.mikegolding.com