fbpx

Museum for Lystsejlads - 10 år


160 års dansk lystsejlads smukt placeret i Valdemar Slots gamle hestestald.

            Danmarks Museum for Lystsejlads på Tåsinge kan den  2. juni fejre sit 10 års jubilæum.  Museet, der har til huse i Søndre Længe på Valdemars Slot, fremviser en unik samling fra den danske sejlsportsudvikling  fra 1850'erne og frem til i dag. Smukke joller, kølbåde, motorbåde, isbåde, kanoer, kajakker og et væld af hel- og halvmodeller foruden en stor samling af navigationsinstrumenter og andet sejlsportsgrej. <br />


Søndre længe til Valdemar Slot er bygget 1760. Her var der tidligere hestestald for slottets arbejdsheste. Museet blev indviet i 1996 af Dronningen og Prinsgemalen, - sidstnævnte er protektor for museet. Siden da er udstillingen løbende blevet udviklet, og hvert år er der nye spændende tiltag, så de besøgende hvert gang kunne tage nye oplevelser og indtryk med hjem.

I forbindelse med jubilæet den 2. juni vil museets nyerhvervede klenodie "Bette Ole", Georg Bergs lille 4 meter lange spidsgattede sejlbåd, blive "genfødt" i total original restaurering. Berg sejlede selv som 80-årig vore farvande tynde med "Bette Ole", når han skulle kontrollere sine nybygninger rundt omkring på bådebyggerierne.

Museet har åbent hver dag fra 10 – 17. I juli dog 10 – 18. Yderligere oplysninger: www.lystsejlads.dk